Αλόννησος: Νέες έρευνες για τον εντοπισμό του Γιώργου Καραμιχαηλίδη

Τρεις δύτες με δυο φουσκωτά «χτενίζουν» τον βυθό

Ξεκίνησαν ξανά νωρίς σήμερα το πρωί, με πρωτοβουλία της οικογένειάς του από τη Θεσσαλονίκη, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου Γιώργου Καραμιχαηλίδη, που ενώ είχε πάει για διακοπές στην Αλόννησο, τα ίχνη του χάθηκαν στις 30 Αυγούστου 2016 από το αλιευτικό καταφύγιο Βότση Αλοννήσου και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.
Οι έρευνες γίνονται από το πρωί από τρεις δύτες που με δύο φουσκωτά «χτενίζουν» τον βυθό, ερευνώντας όλα τα βράχια και τις σπηλιές μεταξύ λιμανάκι του Βότση, όπου χάθηκαν τα ίχνη του 30χρονου και αριστερά προς Πατητήρι.

Στο νησί βρίσκονται η μητέρα του, η κοπέλα του από τις Βρυξέλλες και τρεις φίλοι του από τη Βελγική πρωτεύουσα, ενώ οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι τη δύση του ηλίου σήμερα.
Αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα θα ακολουθήσουν έρευνες με σόναρ στο βυθό της θάλασσας, που δεν χρησιμοποιήθηκε σήμερα διότι δεν αδειδοτήθηκε.
Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της οικογένειας Σπύρο Δεσύλλα, που βρέθηκε στο νησί για τα διαδικαστικά της άδειας ερευνών, η οικογένεια αξιοποιώντας κάποιες πληροφορίες που είχε, αποφάσισε να συνεχιστούν οι έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση που είχε διατάξει η Εισαγγελία, μετά από μήνυση της οικογένειας για έκθεση σε κίνδυνο του 30χρονου, ολοκληρώθηκε από το Λιμεναρχείο Σκιάθου και βρίσκεται ξανά στα χέρια του εισαγγελέα, με ενδεχόμενο να ασκήσει διώξεις κατά των δύο αλιέων που φαίνεται ότι τον είδαν να βουτάει στη θάλασσα τη μοιραία νύχτα του Αυγούστου και δεν τον βοήθησαν.
Υπενθυμίζεται ότι για την εύρεση του Γιώργου Καραμιχαηλίδη είχαν γίνει τρείς κύκλοι ερευνών από φορείς και κατοίκους του νησιού πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά, δυστυχώς, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.