Nέες υπηρεσίες, Νοσηλευτική και Κοινωνική, στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, στα γραφεία του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «προήδρευσε συσκέψεως με τη συμμετοχή των πέντε νέων υπαλλήλων του Σουρλιγκείου Γηροκομείου Καναλίων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και ο Προεδρεύων του Διοικητικού Συμβουλίου του Σουρλιγκείου Ιδρύματος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Διευθυντής του Γηροκομείου κ. Ιωάννης Μόσχος.
Ο π. Δαμασκηνός παρουσίασε στον Σεβασμιώτατο, την Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος κα Ευαγγελία Μπαφαλούκα, την Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος κα Γραμματή-Ειρήνη Βλαχονάτσιου, Κοινωνική Λειτουργό, και τις τρεις νέες νοσηλεύτριες του Γηροκομείου: Άρτεμι Σέγκλια, Χριστίνα Δήμου και Ευθυμία Γκάλιου.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, αναφερόμενος στην ιστορία του Ιδρύματος και στην καθοριστική συμβολή του μακαριστού κτήτορα Αθανασίου Γκαβαρδίνα. Έθεσε τους στόχους και τους οραματισμούς για τη λειτουργία του Ιδρύματος και τόνισε με έμφαση ότι η ενότητα του προσωπικού και η καρδιακή άσκηση των καθηκόντων τους αποτελούν την εγγύηση της σωστής λειτουργίας του.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος εξήρε τη σημασία της συγκρότησης των δύο καινούριων υπηρεσιών του Ιδρύματος, της Νοσηλευτικής και της Κοινωνικής, και ευχήθηκε και οι δύο νέες αυτές πρωτοβουλίες να συμβάλουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει το Ίδρυμα και στην εξασφάλιση ιδανικών συνθηκών διαβίωσης των τροφίμων.
Ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε, τόσο τον Προεδρεύοντα, Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Κιαμέτη, όσο και τον Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Ιωάννη Μόσχο για την καθοριστική συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.
Την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Συνεδριακό Θεσσαλίας, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, υπό την προεδρία του Προεδρεύοντος, Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, με τη συμμετοχή των Μελών του, του Νομικού Συμβούλου του Ιδρύματος κ. Μιχαήλ Βασιλικού και του Διευθυντού του Ιδρύματος κ. Ιωάννη Μόσχου και: α) ενέκρινε τη συγκρότηση της Νοσηλευτικής και Κοινωνικής υπηρεσίας του Ιδρύματος, β) αποφάσισε την πρόσληψη 3 νέων νοσηλευτριών και μίας Κοινωνικής Λειτουργού και γ) ενέκρινε τις νέες εισαγωγές τροφίμων στο Ίδρυμα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.