Νεκροψία για τα αίτια πνιγμού του 60χρονου απ΄το Χόρτο

Εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή του, μεταξύ Τρικερίου και Μηλίνας

Τραγικός ήταν ο επίλογος της εξαφάνισης του 60χρονου άνδρα που είχε χαθεί και δηλώθηκε αγνοούμενος από το μεσημέρι της Τρίτης, κάνοντας θαλάσσιο κανό, όπως συνήθιζε από το Χόρτο, καθώς χθες, τρίτη μέρα των ερευνών εντοπίστηκε πνιγμένος στην επιφάνεια της θάλασσας και αρκετά μακριά από το σημείο που είχαν χαθεί τα ίχνη του.
Ο λόγος για τον Σταμάτιο Χοχλιό, κάτοικο – εν ζωή – Χόρτου, η σορός του οποίου εντοπίστηκε στις 10.50 χθες το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ακρωτηρίου Τραχήλι στο νησί Τρίκερι και νησίδας Πρασούδας, μετά τη Μηλίνα, από ιστιοπλοϊκό σκάφος φίλου του που έψαχνε μαζί με τα σωστικά συνεργεία για να εντοπίσει ίχνη του.
Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από την ακτή και η σορός του ανασύρθηκε σε πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου και μεταφέρθηκε αρχικά στο λιμάνι του Βόλου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο.
Ο εντοπισμός του 59χρονου έγινε την τρίτη ημέρα των ερευνών, ενώ είχαν βρεθεί αρχικά το κανό του, την πρώτη μέρα και την επόμενη η τραγιάσκα που φορούσε.

Η ταυτοποίηση

Η ταυτοποίηση του Σταμάτη Χοχλιού έγινε αρχικά επί τόπου από ανθρώπους που τον γνώριζαν και συμμετείχαν στις έρευνες, ενώ οι συγγενείς του (η πρώην σύζυγος και το παιδί του που μένουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα) έφτασαν στο Βόλο το απόγευμα και έκαναν την επίσημη αναγνώριση.
Επειδή ο άτυχος 60χρονος είχε προβλήματα υγείας και είχε υποβληθεί σε τριπλό μπάι πας, το Λιμεναρχείο Βόλου, στο πλαίσιο της προανάκρισης, παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.