Νέο ατύχημα προς Χορευτό, χωρίς οδηγό ασθενοφόρο το Κ.Υ. Ζαγοράς

Όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς - Μουρεσίου

Η Λαϊκή συσπείρωση Ζαγοράς – Μουρεσίου καταγγέλλει την μη κάλυψη βάρδιας οδηγού ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, σε νέο ατύχημα που συνέβη στο δρόμο Χορευτού Ζαγοράς και στην άμεση κλήση για συνδρομή ασθενοφόρου.

Σύμφωνα με την παράταξη, μοτοσικλέτα ανετράπη της πορείας της στο δρόμο Ζαγοράς – Χορευτού με επιβάτες κοπέλες 21 και 20 χρόνων. Στην άμεση κλήση για ασθενοφόρο του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βασίλη Τσαπράζη που διερχόταν από το δρόμο, η απάντηση του Κέντρου Υγείας ήταν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη βάρδια ασθενοφορου. Στην κλήση του 166, υπήρχε η προτροπή να μεταφερθούν οι τραυματίες με ιδιωτικά αυτοκίνητα μέχρι το Κέντρο Υγείας διότι λόγω απόστασης υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο να έρθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το ατύχημα συνέβη καθώς το μηχανάκι με τις δύο επιβάτες, γλίστρησε εξαιτίας νερών που διέτρεχαν το οδόστρωμα λόγω ελλιπούς καθαρισμού του ρείθρου της οδού.

Η ΛΑΣ Ζαγοράς καταγγέλλει ότι αποδεικνύονται κούφια τα λόγια της κυβέρνησης της ΝΔ που λίγες μέρες μετά το ατύχημα με την αγρότισσα η οποία μεταφέρθηκε σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου λόγω έλλειψης διαθέσιμου ασθενοφόρου, δεν φρόντισε να καλύψει άμεσα τις βάρδιες με οδηγούς.
«Αυτή τη στιγμή τα δύο διαθέσιμα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς είναι παραταγμένα έξω από το κτίριο και κάθονται…
Αποδεικνύονται τουφεκιές στον αέρα οι δηλώσεις ντόπιων βουλευτών της ΝΔ που η κυβέρνηση και 5η ΥΠΕ ενώ δεν μπορούν να καλύψουν τις βάρδιες με δύο ακόμη οδηγούς, ζητούν τμήμα του ΕΚΑΒ που απαιτεί 10 άτομα προσωπικό! Νομίζουν ότι μιλούνε σε ιθαγενείς»… αναφέρει η παράταξη.

Η ΛΑΣ επισημαίνει ότι τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες έχουν υποβαθμίσει τραγικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τα Κέντρο Υγείας Ζαγοράς να αντιμετωπίζει τραγικές έλλειψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

«Ο λαός πρέπει να διεκδικήσει:
Άμεση και πλήρη αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας με ιατρικό, νοσηλευτικό, και λοιπό προσωπικό.
Άμεση τοποθέτηση οδηγών ασθενοφόρου για την 24ωρη κάλυψη της περιοχής μας!
Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία για όλο το λαό!
Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.