Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Δικαιοσύνη για τον Ζακ Κωστόπουλο

Την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, ξεκινάει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη για την τραγική δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο κέντρο της Αθήνας, το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης παραμένει επίκαιρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως τονίζεται, «για τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου αποτέλεσε μια ακραία εκδήλωση βίας με σαφή ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Οι “νομοταγείς νοικοκυραίοι” από την μια πλευρά, εξάντλησαν όλη τους την οργή, όπως φάνηκε και στο βίντεο-ντοκουμέντο, πάνω στο σώμα του ήδη αιμόφυρτου Ζακ Κωστόπουλου, ενώ οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο λίγο αργότερα συνέχισαν την ίδια τακτική κατά τη σύλληψή του. Ο Ζακ Κωστόπουλος εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Η δολοφονία του όμως, ποτέ δεν ήταν ένα μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό. Παρόμοιες εγκληματικές πρακτικές έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν. Τα θύματα παρόμοιων φασιστικών επιθέσεων ήταν και τότε οι “αόρατοι” της δικής μας κοινωνίας. Ήταν και τότε εκείνοι που δεν έμοιαζαν με τον μέσο πολίτη. Ήταν εκείνοι που εξακολουθούν να στιγματίζονται ως επικίνδυνοι και, άλλοτε, -ακόμη και- ως ξένα σώματα της κοινωνίας.
Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ήταν άλλη μια κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενδεικτική για τα σημεία που μπορεί να φτάσει η βαρβαρότητα, έστω και σε μια θεωρητικά “ευνομούμενη” πολιτισμένη κοινωνία.
Εμείς δεν ξεχνάμε καμία απόπειρα συγκάλυψης των δολοφονικών επιθέσεων.
Δεν ξεχνάμε ότι ο Ζακ δεν πέθανε επειδή έπεσε στην τζαμαρία αλλά επειδή κάποιοι επέλεξαν να “πάρουν τον νόμο στα χέρια τους” χωρίς καν να αναρωτηθούν για το τι πραγματικά συνέβαινε. Κάποιοι έδειξαν την μανία τους εναντίον ενός ήδη τραυματισμένου ανθρώπου.
Ζητάμε απονομή δικαιοσύνης ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου και δεν ξεχνάμε το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα. Δυναμώνουμε τους αγώνες για ίσα δικαιώματα, για μια κοινωνία ανοιχτή που δεν θα ανέχεται τον σεξισμό, την τυφλή βία και τις διακρίσεις και βασίζεται στη Δημοκρατία και την απονομή Δικαιοσύνης αποκλειστικά και μόνο απο τους λειτουργούς της».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.