Νηές: Της Μητρόπολης οι εκτάσεις που πωλήθηκαν ή μισθώθηκαν για την επένδυση

Αποφαίνεται πραγματογνωμοσύνη που επικαλείται ο βουλευτής Χρ. Μπουκώρος

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού ανήκουν οι εκτάσεις που πωλήθηκαν ή εκμισθώθηκαν για τη δημιουργία επένδυσης στις Νηές, αποφαίνεται πραγματογνωμοσύνη, που παραγγέλθηκε στο πλαίσιο της προδικασίας της υπόθεσης. Στην ουσία, αν με την απόφαση αυτή συμφωνήσει και το γνωμοδοτικό συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων που εξετάζει το ιδιοκτησιακό, ανοίξει ο δρόμος για να ξεκινήσει η επένδυση, μετά από περίπου 12 χρόνια γραφειοκρατικών διαδικασιών και προβλημάτων.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος, που ζήτησε από τους τοπικούς φορείς να εξετάζουν με μεγαλύτερη θέρμη το θέμα των επενδύσεων, που είναι ο μόνος δρόμος που θα φέρει την ανάπτυξη στον τόπο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο βουλευτής και δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης – όπως είπε – στο πλαίσιο προδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, παραγγέλθηκε πραγματογνωμοσύνη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κτημάτων που εκμίσθωσε ή πώλησε στους επενδυτές της Golfing Developments η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πραγματογνώμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι εκτάσεις που πωλήθηκαν ή εκμισθώθηκαν στους επενδυτές, αναφέρονται στους τίτλους ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Ξενιάς, από την οποία με συμβόλαιο είχαν παραχωρηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, από το 1980», δήλωσε ο Χρήστος Μπουκώρος.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι στο πλαίσιο της πραγματογνωμοσύνης, όλα τα ακίνητα που αναφέρονται στα συμβόλαιο πώλησης και εκμίσθωσης από την Ι.Μ.Δ. προς την Ανώνυμη Εταιρία, περιλαμβάνονται στους τίτλους ιδιοκτησίας της Ι.Μ. Ξενιάς και όχι στις εκτάσειςπου παραχωρήθηκαν από το μοναστήρι στο Δημόσιο, με βάση τη διανομή του 1958, προς αποκατάσταση των ακτημόνων της περιοχής.
Ο βουλευτής σχολίασε ότι είναι μια πραγματογνωμοσύνη που αποφαίνεται για το ιδιοκτησιακό των κτημάτων στα οποία πρόκειται να γίνει η επένδυση και δίνει νέα στοιχεία σε μια συζήτηση που απασχολεί την τοπική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, για την ίδια υπόθεση εξελίσσεται μια άλλη διαδικασία, στο πλαίσιο του γνωμοδοτικού συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων, όπου εξετάζεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των συγκεκριμένων εκτάσεων. «Δεν ισχυρίζομαι σε καμία περίπτωση ότι η πραγματογνωμοσύνη στην οποία αναφέρομαι, προδικάζει και το αποτέλεσμα του γνωμοδοτικού συμβουλίου, επειδή είναι μια πραγματογνωμοσύνη, που είναι στο πλαίσιο μιας προδικασίας, εν μπορεί σε καμία περίπτωση να αγνοηθεί», δήλωσε ο βουλευτής.
Ο ίδιος είπε ότι, από δημοσιεύματα γνωρίζει ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις Νηές παραμένει και από τη στιγμή που η τοπική κοινωνία έχει ταχθεί υπέρ της επένδυσης άνω του 95%, ο καθένας από την πλευρά του οφείλει να ασκήσει τη θεμιτή πίεση για να ξεκαθαρίσουν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Οι επενδύσεις θα φέρουν ανάπτυξη
Μετά τα παραπάνω, ο κ. Μπουκώρος κάλεσε τους πολιτικούς και άλλους τοπικούς φορείς να εξετάζουν με περισσότερη θέρμη το ζήτημα των επενδύσεων στον τόπο μας. Όπως είπε βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οι επενδύσεις στις Σκουργιές και το Ελληνικό παρουσιάζουν, από την πλευρά των επενδυτών έντονο προβληματισμό.
Ο βουλευτής εκτίμησε ότι χωρίς νέες επενδύσεις δεν πρόκειται να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ούτε μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της ανάπτυξης, εμποδίζοντας τις επενδύσεις στη χώρα. «Χωρίς επενδύσεις το μόνο που θα μοιράζουμε στους Έλληνες πολίτες θα είναι η φτώχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Χρ. Μπουκώρο γνωστοποίησε τις πληροφορίες που έχει, για να πάψουν οι πολέμιοι της συγκεκριμένης και άλλων επενδύσεων να κάνουν σπέκουλα και να λένε, εκφράζοντας προσωπικές τους εκτιμήσεις και μόνο, ότι η Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού παραχώρησε εκτάσεις του Δημοσίου.
Ο ίδιος είπε ότι αν δεν προσελκύσουμε επενδύσεις, η υψηλή ανεργία και η φτώχεια θα παραμείνουν στο Ν. Μαγνησίας, έναν νομό που είναι ιδιαίτερα προικισμένος και μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό πρότυπο και νομό πιλότο για όλη την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.