ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαγνησίας: Αναζητά πρόσωπα για Δήμο Βόλου και Περιφέρεια

Το ψηφοδέλτιο

Σε νηνεμία μετά την… καταιγίδα παραπέμπει η εικόνα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπου μετά τις εκλογές για την ανάδειξη νέας νομαρχιακής επιτροπής τα πάθη φαίνεται να έχουν κοπάσει…προσωρινά και τα στελέχη να επικεντρώνονται στην επόμενη μέρα που ενδεχομένως να φέρει και πρόωρες εκλογές. Η ανάδειξη του Μάνθου Δραμητινού στη θέση του νέου συντονιστή φαίνεται να εξισορρόπησε τα πράγματα στο κόμμα τοπικά, παρά τις φημολογούμενες διεκδικήσεις που έκαναν λόγο για δύο διεκδικητές, τον Ακη Καλαμαρά και τον Κωστή Παπαδόπουλο. Από την άλλη η επιλογή της καθηγήτριας Πανεπιστημίου Βανέσσας Κατσαρδή ως αναπληρώτριας συντονίστριας, έκλεισε το μάτι και προς τη νεότερη γενιά η οποία έχει μπει δυναμικά και επιθυμεί να παίξει ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών που προτείνει το κόμμα, αλλά και στον κόσμο της εκπαίδευσης, αναλαμβάνοντας μάλιστα και τον σχετικό τομέα μαζί με τον Σταύρο Κατσούρα.

Η φαινομενική νηνεμία βέβαια δεν σημαίνει ότι έχουν καταλαγιάσει εντελώς τα πνεύματα από εκείνους που δεν εκλέχθηκαν στη Ν.Ε. ορισμένοι εκ των οποίων αναζητούν τρόπους να αποκτήσουν «φωνή» και να ασκούν με τον δικό τους τρόπο μια κάποια επιρροή στις αποφάσεις του κομματικού οργάνου. Ωστόσο τα «μαχαίρια» έχουν κρυφτεί για την ώρα από όλες τις τάσεις με σκοπό να δοθεί η εικόνα μιας ενωμένης παράταξης η οποία μόνο στόχο έχει την διεύρυνσή της στην κοινωνία και όχι να λύσει τις εσωτερικές τις διαφορές, εν μέσω μάλιστα σοβαρών αλλαγών σε σημαντικά πεδία της κοινωνίας, όπως η παιδεία και τα εργασιακά.

Ηδη από την προηγούμενη Κυριακή έχουν κατανεμηθεί ρόλοι και τομείς στα μέλη της Ν.Ε. οι οποίοι έχουν αναλάβει να καταρτίσουν τις προτεραιότητες και τα ζητήματα που θα αναδείξει το κόμμα τοπικά, μεταξύ των οποίων η κάλυψη των κενών σε υγειονομικό προσωπικό, τόσο στο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας, όσο και στην αποδυναμωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Τα πρώτα δείγματα γραφής άλλωστε δόθηκαν στην τελευταία διαδικτυακή εκδήλωση του τομέα υγείας, με τις εισηγήσεις του πρώην υπουργού Ανδρέα Ξανθού, του πρώην Γενικού Γραμματέα Σταμάτη Βαρδαρού και του συντονιστή του τμήματος υγείας Πάνου Καλαρά.

Τους επί μέρους τομείς έχουν αναλάβει να «τρέξουν» οι εξής: Μάνθος Δραμητινός (Υγείας), Βανέσα Κατσαρδή (υπευθ. Παιδείας), Σταύρος Κατσούρας (Παιδεία), Φώτης Λαμπρινίδης, (Πολιτισμός – Αθλητισμός), Χρήστος Νικόπουλος (Αγροτική Πολιτική), Γιώργος Ζώγας (υπεύθ), Φώτης Λαμπρινίδης, Δημήτρης Δημητριάδης (Τοπική Αυτοδιοίκηση), Στάθης Νικηφόρου (Ανάπτυξη), Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Αγγελική Πέτρογλου (Νομική Υποστήριξη), Μαρίνα Χορδάκη (Ισότητα Δικαιώματα), Ρούλη Καραγιάννη (υπευθ. Αλληλεγγύη), Αριστέα Τοψάκη, Χρυσάνθη Μητροπούλου (Αλληλεγγύη), Ρίτσα Μέμτσα (Τουρισμού), Κωστής Παπαδόπουλος (Επικοινωνία, Νέες Τεχνολογίες και Social Media), Ακης Καλαμαράς Μιχάλης Καστρινάκης (Γραφείο Τύπου), Σταύρος Κατσούρας (Δημόσια Διοίκηση), Παναγιώτης Κοκτσίδης (Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή), Ναταλία Δοδότσιου (Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα), Δημήτρης Μελισσουργός (Οργανωτικό).

Στο ευρύτερο μέτωπο στις πολιτικής ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να πλαγιοκοπεί το Κίνημα Αλλαγής αλλά και τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, προσβλέποντας στην αύξηση των ποσοστών που καταγράφει στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπου παρά την φθορά της Νέας Δημοκρατίας συνέπεια της προβληματικής διαχείρισης της πανδημίας, δεν φαίνεται να κλείνει σημαντικά η ψαλίδα της μεταξύ τους διαφοράς.

Ηδη στελέχη από το παλαιό ΠΑΣΟΚ από τη Μαγνησία έχουν ξεκινήσει επαφές με αντίστοιχα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αναζητώντας συγκλίσεις κυρίως στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου σε δύο περιπτώσεις όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου, έχουν εντοπιστεί η αδυναμίες που υπήρχαν στις εκλογές του Μαΐου 2019 και θα επιχειρήσουν να τις επιδιορθώσουν. Στόχος είναι να προκύψει κοινός υποψήφιος το συντομότερο δυνατόν, ώστε να υπάρχει ο χρόνος για να καταρτιστεί ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο το οποίο θα είναι ισορροπημένο, αλλά και θα αποκλειστούν τυχόν «αλεξιπτωτιστές» της τελευταίας στιγμής που θα επιχειρήσουν να διασπάσουν το ενιαίο μέτωπο με το οποίο θα επιχειρηθεί η με αξιώσεις διεκδίκηση του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήδη έχει τεθεί, έστω και άτυπα, το θέμα της αναζήτησης ενός νέου προσώπου που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου για τον Δήμο Βόλου.

Το φθινόπωρο το συνέδριο

Διεργασίες όμως γίνονται και σε ότι αφορά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όπου η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής είναι το φθινόπωρο καθώς η πανδημία δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του. Οι τάσεις, μετά το ξεκαθάρισμα που έγινε σε επίπεδο νομαρχιακών επιτροπών, θα επιχειρήσουν να κερδίσουν χώρο ώστε να φέρουν το κόμμα είτε περισσότερο προς το κέντρο ή προς τα αριστερά. Η εμφάνιση νέων τάσεων όπως η ΡΕΝΕ και η Ομπρέλα πάντως φαίνεται να οδηγεί στο συμπέρασμα του πολυκερματισμού και όχι της συνοχής που θέλει να επιφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μέσω της Κίνησης Μελών προσπαθεί να εξασφαλίσει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική πλειοψηφία ώστε μία νέα κυβερνητική θητεία να είναι εφικτή.

Το ψηφοδέλτιο

Σε ότι αφορά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Μαγνησία, τα πράγματα δεν φαίνεται να αλλάζουν πολύ όποτε και αν προκύψουν εκλογές. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, θεωρούνται σίγουροι, ενώ νέα ονόματα έχουν προταθεί για να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο. Μεταξύ άλλων ονομάτων έχουν ακουστεί αυτό της Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιωάννας Λαλιώτου, του επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονα Αποστολάκη, του πρώην αντιδημάρχου Βόλου προερχόμενου από την Προοδευτική Συμμαχία Φώτη Λαμπρινίδη, αλλά και του γιατρού και πρώην διοικητή του νοσοκομείου Βόλου Μάνθου Δραμητινού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.