Νότιο Πήλιο: Κατά της Δημοτικής Αρχής κάτοικος Συκής για τα λατομεία

Ανοικτή επιστολή με την οποία στρέφεται κατά της Δημοτικής Αρχής, για το θέμα των λατομείων, απέστειλε η Αργυρώ Ακρίβου, κάτοικος Συκής Πηλίου.
Όπως αναφέρει, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να απευθυνθώ για μια ακόμη φορά δημόσια προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νοτίου Πηλίου και με την επιστολή μου αυτή να καταδείξω στην τοπική μας κοινωνία τον εμπαιγμό που καθημερινά εφιστάμεθα από τη δημοτική αρχή σχετικά με το θέμα της εκμετάλλευσης των λατομικών χωρών στη περιοχή μας.

Σύμφωνα με την κάτοικο «παρόλη τη καλή διάθεση που επιδείξαμε και προχωρήσαμε στη σύσταση αστικών συνεταιρισμών και την εξ αρχής εκφρασμένης πρόθεσης μας να συνεργαστούμε με το δήμο με καλή διάθεση και στα πλαίσια της εξεύρεσης κοινής αποδεκτά λύσης που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα και των δυο πλευρών δυστυχώς προσέκρουσαν στα «χόμπι» της δημοτικής αρχής Νοτίου Πηλίου που είναι ο εμπαιγμός ο ευτελισμός και η απαξίωση της ύπαρξης μας».

Είναι προφανές ότι ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος οικονομικών και ο Αντιδήμαρχος της ΔΕ Αφετών και πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης των λατομικών εκτάσεων θεωρούν ότι μπορούν να μας κοροϊδεύουν και να παίζουν με την αγωνία μας για την επιβίωση μας και τις ζωές των οικογενειών μας, αναφέρει η κ. Ακρίβου.

«Πως θα μπορούσε να εξηγηθεί αλλιώς η στάση της δημοτικής αρχής να ψεύδεται ασύστολα ενώπιον 500 και πλέον ατόμων, στις 31/3/17 βεβαιώνονταν μας ότι έχει γίνει η ανάθεση των περιβαλλοντικών μελετών για τη λατομική έκταση της Συκής και να αποδίδει ευθύνες στο υπουργείο περιβάλλοντος για τη μη έγκριση τους και εν συνεχεία να διαψεύδονται πανηγυρικά από τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος κ. Φάμελλο, μετά από επερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας κ. Μπουκώρου, ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα απολύτως αίτημα ούτε μια αναφορά για τα λατομεία της Συκής, τα οποία και δεν ανήκουν στο πρόγραμμα προστασίας περιβάλλοντος natura και για τα οποία θα έπρεπε ήδη να έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες μελέτες καθώς τηρούν τις προϋποθέσεις», επισημαίνεται στην ανοιχτή επιστολή.
Καταλήγοντας η κ. Ακρίβου αναφέρει ότι αν η Δημοτική Αρχή διακατέχεται έστω και λίγο από το αίσθημα της ντροπής να παραιτηθεί σήμερα κιόλας, καθώς καταδίκασε ένα ολόκληρο χωριό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.