Νότιο Πήλιο: Ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Δήμος Νοτίου Πηλίου να κηρυχτεί με έγγραφο που θα αποστείλει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο δήμαρχος Ν. Πηλίου Νίκος Φορτούνας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι στον Δήμο υπάρχουν πολλά προβλήματα. Το σχολείο στο Τρίκερι δε λειτούργησε, ενώ από την έντονη βροχόπτωση φερτές ύλες έχουν προκαλέσει προβλήματα σε διάφορους δρόμους. Συνεργεία της Π.Ε. Μαγνησίας και του Δήμου επιχειρούν προκειμένου όπως είπε “να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές. Έχουμε κατολισθήσεις σε αγροτικούς δρόμους, ενώ προβλήματα έχουμε και με φερτές ύλες σε δρόμους. Πραγματικά αυτή τη φορά έχουμε πληγεί σε μεγάλο βαθμό”.

Στη Ζαγορά – Μούρεσι
Ο δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης, ανέφερε ότι στην περιοχή από χθες το πρωί ξεκίνησε έντονη βροχόπτωση, ενώ στα Χάνια έχει πάνω από μισό μέτρο χιόνι.
Στο Δήμο έχουν παρουσιαστεί μικρές κατολισθήσεις μέσα σε οικισμούς, ενώ υπάρχει σοβαρή κατολίσθηση εκτός Δήμου προς Λαμπινού. Επιπλέον μπλόκαρε για λίγη ώρα λεωφορείο που μετέφερε μαθητές, ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στα ορεινά.

Στον Δήμο Αλμυρού
Ολοκληρωτική καταστροφή στο αγροτικό δίκτυο, όπου πρόσφατα έγιναν εργασίες, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Κώστας Νικοβιώτης.
Ο δρόμος προς Ανάβρας ανοιχτός, το χιόνι βρίσκεται στο ένα μέτρο ύψος, ενώ μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου και γίνεται διάνοιξη των δρόμων προς κτηνοτροφικές μονάδες.

Κατολισθήσεις μικρής κλίμακας στο δρόμο προς Πηγάδι Πτελού και Νηές Σούρπης.
Στη Βρύναινα 20 εκ. χιονιού και χθες το βράδυ ήταν χωρίς ρεύμα. Στις 11 το πρωί η βλάβη αποκαταστάθηκε και δόθηκε ρεύμα στο μισό χωριό, ενώ παρέμεναν τα προβλήματα στη μισή Βρύναινα και τον οικισμό Άγιος Ιωάννης.

Στον Δήμο Ρ. Φεραίου
Μεγάλες ζημιές στο ορεινό αγροτικό δίκτυο και στις προσβάσεις των ορεινών κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχές Καναλίων, Κερασιάς, Βενέτου και Κεραμιδίου, προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Παλληκάρη.
Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν οι παρακάρλιες εκτάσεις, όπου υπάρχουν κυρίως αμυγδαλιές και τριφύλλι.

Στα ορεινά του Δήμου Ρήγα Φεραίου υπάρχει χιόνι περίπου 20 εκατοστά, αλλά ο δρόμος είναι ανοιχτός και υπάρχει πρόσβαση στα χωριά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.