Μιχ. Μιτζικός: Να δοθεί άμεσα λύση για το φράγμα Παναγιώτικο

Τονίζει ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα μπει στο γαϊτανάκι απόδοσης των ευθυνών

Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που υπάρχει με το φράγμα Παναγιώτικο και να μη γίνεται γαϊτανάκι ευθυνών μεταξύ της κυβέρνησης της Περιφέρειας και του Δήμου, γιατί προέχει η ασφάλεια των πολιτών, ζήτησε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, στο περιθώριο της τελετής παράδοσης – παραλαβής Διοίκησης στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Ο δήμαρχος ρωτήθηκε σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη τελικά, να αποκαταστήσει τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο φράγμα Παναγιώτικο. Εξάλλου, η π αυτοψία στην οποία κλήθηκαν όλοι οι βουλευτές του νομού, είχε σκοπό να κινητοποιήσει την Πολιτεία, να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και εν τέλει να βρεθούν λύσεις και να αποκατασταθούν.
«Το ζήτημα δεν είναι τόσο ποιος έχει αρμοδιότητα, όσο το να βρεθεί λύση», δήλωσε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει τεχνικά και οικονομικά στη διαχείριση του προβλήματος.
Για την αποκατάσταση του φράγματος, ο Δήμος Ν. Πηλίου εκτιμά ότι απαιτούνται 1,5 εκατ. €, ενώ ο ενδεικτικός προϋπολογισμός για τους αγωγούς, το δίκτυο και την σωστή λειτουργία των διυλιστηρίων είναι περίπου 300.000 €, χρήματα που ο Δήμος δεν έχει.

«Γνωρίζει η πολιτεία τα πενιχρά οικονομικά μέσα και γι αυτό ζητήσαμε την συνδρομή της. Η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος δεν θα μπουν στο γαϊτανάκι των ευθυνών. Ζητήσαμε την συνδρομή της Πολιτείας και αποτελεί υποχρέωσή της να συνδράμει. Η κυβέρνηση πρέπει να υποδείξει το υπουργείο που θα αναλάβει και το ποιος τελικά είναι υπεύθυνος να αποκαταστήσει τη ζημιά», σημείωσε ο δήμαρχος που επανέλαβε ότι πρόκειται για θέμα που αφορά την ασφάλεια των πολιτών και την επάρκεια πόσιμου νερού μεγάλου μέρους του Δήμου Ν. Πηλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.