Νέα αρχή για τον τόπο μας: «Απαιτούνται, άμεσα, λύσεις για την Άνω Γατζέα!»

Ένα από τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στην καθημερινότητά τους, οι κάτοικοι της Άνω Γατζέας αναδεικνύουν με νέα τους παρέμβαση ο επικεφαλής, Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Νέα Αρχή για τον Τόπο μας”.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες, της Άνω Γατζέας, ρισκάρουν, κυριολεκτικά, την σωματική τους ακεραιότητα, καθώς για αρκετά μέτρα “αναγκάζονται” να κινούνται με τα οχήματα τους, στην συνοικία του Σταθμού, σε ένα οδόστρωμα, το οποίο διαπερνούν οι γραμμές, πάνω στις οποίες κινείται το τρενάκι του Πηλίου, ο γνωστός σε όλους μας “Μουτζούρης”.
Όπως υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Νοτίου Πηλίου:
«Τούτο είναι άκρως εξοργιστικό και, μάλιστα, διττά.
Από τη μία πλευρά, το συγκεκριμένου σημείο αποτελεί, ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου του Νοτίου Πηλίου, με καθημερινό τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, καθώς οι γραμμές που διέρχονται του δρόμου προκαλούν αφενός αστάθεια για τα διερχόμενα οχήματα και, αφετέρου, όλοι αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους που εγκυμονεί το γεγονός ότι, για αρκετά μεγάλο διάστημα του χρόνου, από το σημείο περνά ένα τρένο, ταυτόχρονα, πολλές φορές, με τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Γεγονός, που αναμφισβήτητα προκαλεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής.
Επιπρόσθετα, η κατάσταση αυτή καθίσταται εξοργιστική, λόγω του γεγονότος ότι, σε συνθήκες κανονικότητας, το συγκεκριμένο πρόβλημα θα έπρεπε να έχει επιλυθεί, από την δημοτική αρχή Μιτζικού, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε στον κ. Μιτζικό ότι η διαδικασία της διενέργειας των μελετών έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Υπενθυμίζουμε, ότι, τότε, ο ΟΣΕ είχε αναλάβει την σύνταξη της απαιτούμενης προμελέτης, ενώ ο Δήμος Νοτίου Πηλίου την αντίστοιχη σύνταξη των απαιτούμενων μελετών, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2019, και προέβλεπαν την δημιουργία παρακαμπτήριου δρόμου, εξέλιξη που θα έλυνε, μία και καλή το πρόβλημα!
Μελέτες, τις οποίες έχει “κλειδώσει”, απ’ ότι προκύπτει, έκτοτε ο κ. Μιτζικός στα συρτάρια του γραφείου του, αρνούμενος, ουσιαστικά, την οριστική επίλυση ενός πολύ σημαντικού προβλήματος για τους κατοίκους της Άνω Γατζέας.
Τους λόγους που οδηγούν σε αυτή του την επιλογή, τους αφήνουμε στην κρίση των Δημοτών.
Οφείλει, όμως, άμεσα, να ανταποκριθεί στη λογική και να υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο, προκειμένου να επιλυθεί ένα σημαντικό πρόβλημα για την περιοχή, σε ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου της περιοχής!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.