Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στηρίζει τις προτάσεις του Δ. Αλοννήσου για το Ναυάγιο Περιστέρας

Σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής Ερώτησης που κατέθεσε σχετικά με το υπέρογκο και αποτρεπτικό εισιτήριο των 50 ευρώ που όρισε το Υπουργείο Πολιτισμού για την επίσκεψη του αρχαίου Ναυαγίου της Περιστέρας στην Αλόννησο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προχώρησε και στην κατάθεση κοινοβουλευτικής Αναφοράς, με την οποία διαβίβασε τις προτάσεις του Δήμου Αλοννήσου για τη λύση του ζητήματος.
Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, ο ορισμός τόσο υψηλού εισιτηρίου για την επίσκεψη στον ενάλιο χώρο της Περιστέρας δεν συνάδει με τα δεδομένα του καταδυτικού τουρισμού όχι μόνο πανευρωπαϊκά, αλλά και παγκοσμίως. Σε άλλες χώρες με παρόμοιους επισκέψιμους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ιταλία και η Τουρκία, η τιμή του εισιτηρίου κυμαίνεται από 5-13 ευρώ, καθώς λαμβάνονται υπόψη και τα επιπλέον έξοδα που συνοδεύουν την κατάδυση σε έναν ενάλιο αρχαιολογικό χώρο, όπως κόστος εξοπλισμού κατάδυσης, συνοδού κ.α..
Υιοθετώντας πλήρως την άποψη του Δήμου Αλοννήσου ότι το αντίτιμο των 50 ευρώ θα ακυρώσει ολοκληρωτικά ένα έργο πνοής και ανάδειξης του καταδυτικού τουρισμού της Ελλάδας, ο Αλ. Μεϊκόπουλος διαβίβασε προς την αρμόδια Υπουργό την πρόταση του Δήμου για άνοιγμα και των υπολοίπων τεσσάρων ναυαγίων της περιοχής που έχουν χαρακτηριστεί ήδη Επισκέψιμοι Ενάλιοι Αρχαιολογικοί Χώροι, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πρωτοποριακό υποβρύχιο αρχαιολογικό πάρκο.
Ο ορισμός τιμής επίσκεψης με εβδομαδιαία διάρκεια σε όλα τα ναυάγια του αρχαιολογικού πάρκου είναι δικαιότερος και αναλογικότερος, καθώς θα αφορά 5 ναυάγια συνολικά. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα “εισιτήριο διαρκείας” όπου οι δύτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πάνω από μία φορά, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την ελκυστικότητα του νησιού και ενισχύοντας το τουριστικό του προϊόν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.