Ο δήμαρχος Αλμυρού και τα μέλη της πλειοψηφίας αποχαιρετούν τον Κ. Βαλαμούτη…

Τον τελευταίο αποχαιρετισμό προς τον φίλο και συνεργάτη τους Κωνσταντίνο Βαλαμούτη που πέθανε πρόσφατα, απευθύνουν τόσο ο δήμαρχος Αλμυρού Δ. Εσερίδης, όσο και τα μέλη της παράταξης «Αλμυρός-Ευθύνη & Δημιουργία».
Όπως αναφέρουν, «ο Αλμυρός και οι Κοκκωτοί έχασαν αναπάντεχα έναν τίμιο και άξιο άνθρωπο, τον Κωνσταντίνο Βαλαμούτη, που ασχολήθηκε επί μακρόν με τον τόπο μας και τα κοινά. Υπήρξε Αντιδήμαρχος στον Δήμο Αλμυρού και Δημοτικός Σύμβουλος, έκανε ότι μπορούσε για το καλό της περιοχής μας και δεν δίσταζε ποτέ να μεταφέρει τη φωνή των πολιτών και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα τα δικά τους και της πόλης. Ο ξαφνικός θάνατός του σε μια ηλικία παραγωγική, που τόσα είχε ακόμη να προσφέρει μας συγκλόνισε και μας έθλιψε.
Χάσαμε έναν καλό φίλο, ένα αγνό συνεργάτη ο οποίος μέχρι το τέλος, αγωνιζόταν και νοιαζόταν για τη μεγάλη του αγάπη, την πόλη στην οποία μεγάλωσε. Έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος με βαθιά δημοκρατική συνείδηση, εργατικότητα, μαχητικό πνεύμα, με μεγάλη αυτοδιοικητική, κοινωνική και πολιτική δράση και εμπειρία. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.
Με οδύνη αποχαιρέτησε η αλμυριώτικη κοινωνία ένα άξιο τέκνο της. Αποχαιρετήσαμε έναν ξεχωριστό άνθρωπο που ήξερε να τιμά και να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες. Ο Δήμος Αλμυρού αποχαιρέτησε τον ακέραιο και άξιο αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο που υπηρέτησε με υποδειγματικό ήθος και συνέπεια την πόλη και το κοινό καλό.
Φίλε Κώστα, έφυγες από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι που όλοι, μοιραία, θα ακολουθήσουμε κάποτε, μόνο που έφυγες πολύ νωρίς. Πάνω στην πιο αποδοτική σου ώρα και ενώ μπορούσες ακόμη να προσφέρεις πολλά με την εμπειρία, την αγωνιστικότητα, την φιλοτιμία, τη συνεχή διάθεση προσφοράς στους συναδέλφους σου και τους πολίτες.
Αγάπησες πολύ την πόλη μας και αγαπήθηκες από όλους γιατί υπήρξες πάντοτε ευθύς, αληθινός, ειλικρινής, καθαρός, πιστός και αφοσιωμένος φίλος. Έτσι σε γνωρίσαμε όλοι και σε αγαπήσαμε, γι’ αυτό και θρηνούμε τον άδικο και πρόωρο χαμό σου.
Σου δίνουμε την υπόσχεση ότι η μνήμη σου θα μείνει πάντοτε ζωντανή σε όλους εμάς και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους ίδιους στόχους που και εσύ με τόση συνέπεια και υπευθυνότητα υπηρέτησες. Χωρίς τη δική σου παρουσία η παράταξή μας και το Δημοτικό μας Συμβούλιο θα είναι φτωχότερο.
Όσον αφορά εμένα, στο πρόσωπο σου έχασα ένα πολύτιμο συνεργάτη και φίλο που ήξερε να τιμά, να σέβεται, να αφιερώνεται και να αγωνίζεται για τον απλό καθημερινό άνθρωπο και τα προβλήματά του.
Εκφράζουμε για άλλη μια φορά τα πιο ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους σου, σε αποχαιρετούμε και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκέπασε.
Καλό ταξίδι φίλε Κώστα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.