Ο ΕΦΚΑ έχει μετατραπεί σε μια… εργασιακή γαλέρα

Στόχευση να ξεπουληθεί η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, με «δούρειο ίππο» τους εργαζόμενους»

«Ο ΕΦΚΑ έχει μετατραπεί σε μια… εργασιακή γαλέρα», με στόχευση να ξεπουληθεί η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, με «δούρειο ίππο»  τους εργαζόμενους, αναφέρει στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ και τον Ηλία Κουτσερή, η κα Νότα Βασιλοπούλου πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΓΑ και β’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Προνοιακής Πολιτικής .

Προβληματική η κατάσταση στον ΕΦΚΑ

Η ίδια είπε ότι στον ΕΦΚΑ είναι γενικά προβληματική η κατάσταση που επικρατεί και υπάρχουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι τονίζοντας ότι ο φορέας έχει μετατραπεί σε μια εργασιακή γαλέρα. Έκανε λόγο για στόχευση να ξεπουληθεί η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, δούρειος ίππος για την οποία, είναι οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με την κα Βασιλοπούλου, έχουμε απροκάλυπτη περιστολή των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ, σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο, καθώς η κινητικότητα δεν ισχύει, η τηλεργασία και η εκ περιτροπής εργασία, εφαρμόστηκε ελάχιστα έως καθόλου και είναι σε διαβούλευση νομοσχέδιο που δεν υπάρχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια του φορέα.

«Εξωθεσμικό αστυνομοκρατούμενο σχέδιο»

Επίσης υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην αναγνώριση προϋπηρεσίας των εργαζομένων και στην επίλυση των αιτημάτων τους, πολύ έντονη στοχοποίηση και υποβάθμιση του κοινωνικού αυτοματισμού κυρίως από τον κ. Χατζηδάκη, αφήνοντας υπόνοιες για μια γενικευμένη ανομία, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Όλα αυτά είναι ανυπόστατες κατηγορίες, υπάρχουν απειλές για πειθαρχικές διώξεις, προαναγγέλλεται εξατομίκευση μισθών με bonus για τους «επιμελείς» ή για εκείνους που δεν ανταποκρίνονται και όλα αυτά είναι υποκειμενικά, γιατί οι στόχοι είναι εξωπραγματικοί», επισήμανε η κα Βασιλοπούλου.

Η πρόεδρος των εργαζομένων στον πρώην ΟΓΑ, ανέφερε ότι το πιο τραγικό στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο είναι η σύσταση μονάδας εσωτερικών ερευνών, στο πλαίσιο ενός εξωθεσμικού αστυνομοκρατούμενου σχεδίου, με πειθαρχικές διώξεις που θα πηγαίνουν με πολύ γρήγορες διαδικασίες και συμμετοχή άλλων υπουργείων. Έχουμε καταπάτηση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, την τοποθέτηση μάνατζερ σε ανώτερες και ανώτατες διευθυντικές θέσεις χαμηλών απαιτούμενων προσόντων, που κόβουν την εξέλιξη των εργαζομένων και γενικότερα έκανε λόγο για πολλά προβλήματα.

Η ίδια τόνισε ότι ο ΕΦΚΑ κουβαλά όλα τα προβλήματα υποστελέχωσης των προηγούμενων ταμείων, δεν υπάρχει ενιαίος κανονισμός ασφάλισης και παροχών, υπάρχουν εφαρμοστικά κενά, έλλειψη εγκυκλίων, επικρατεί αναξιοκρατία, δεν γίνονται κρίσεις, υπάρχουν μετακινήσεις εν μια νυχτί, άδεια γραφεία στα οποία χτυπούν τηλέφωνα και γενικά υπάρχει μια εκ των πραγμάτων αργή ανταπόκριση στο νέο αντικείμενο.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.