Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Αλμυρού

Από τον Δήμο Αλμυρού έγινε γνωστό το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 που είναι η ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας και που συμπίπτει με τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου», θα γίνουν οι παρακάτω πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις.

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων και καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των σπιτιών από την ανατολή του ηλίου της 23ης μέχρι και τη δύση της 25ης Μαρτίου και γενική φωταγώγηση της πόλης το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 18.30 θα γίνει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Θα ακολουθήσει στις 20.00 λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία και επιστροφή στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των δημοτών.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 7.30 το πρωί οι καμπάνες θα χτυπήσουν χαρμόσυνα και στις 10.30 θα γίνει η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και κόσμου.

Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η κα Ζωή Ράππου, Καθηγήτρια Φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Αλμυρού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία κ.α.

Θα ακολουθήσει σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος, ενώ στη συνέχεια τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Φίλωνος και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου.

Στις 11.15 το πρωί θα γίνει η παρέλαση μπροστά από τους επίσημους με την εξής σειρά:
1. Ειδικό Σχολείο Αλμυρού και Σύλλογος ΑμεΑ Αλμυρού «ΣΤΟΡΓΗ»
2. 1ο Δημοτικό Σχολείο
3. 2ο Δημοτικό Σχολείο
4. 3ο Δημοτικό Σχολείο
5. 4ο Δημοτικό Σχολείο
6. 5ο Δημοτικό Σχολείο
7. 1ο Γυμνάσιο
8. 2ο Γυμνάσιο
9. Γενικό Λύκειο
10. ΕΠΑΛ
11. Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού)
12. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού)
13. Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Στις 11.30 το πρωί θα ακολουθήσουν Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Μαρίας Παγκάλου.
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.