Ο Επιτάφιος Θρήνος απόψε στις εκκλησίες

Πως και πότε θα γίνουν οι Ακολουθίες στα δύο Κοιμητήρια

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η Εκκλησία μας παρουσιάζει τη Θεόσωμο Ταφή του Χριστού. Όπως αναφέρει η Μητρόπολη Δημητριάδος, «μπροστά στον Επιτάφιο, ψέλνουμε τα εγκώμια. Δεν θρηνούμε έναν νεκρό. Η πηγή της ζωής δεν είναι δυνατόν να δεσμευθεί από τον θάνατο. Θρηνούμε τον δικό μας πνευματικό θάνατο. Θρηνούμε τη δική μας ανικανότητα να αγαπήσουμε τον Θεό. Θρηνούμε για την ανυπακοή και τις αμαρτίες μας και παρακαλούμε το Θεάνθρωπο Λυτρωτή μας να μας σώσει και να μάς λυτρώσει από αυτήν την τραγική μοίρα».
Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, στις 3 μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης στον Λόφο της Παναγίας Ξενιάς.
Στις 7.30 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Τα εγκώμια θα ψάλει Βυζαντινός χορός, υπό τη δ/νση του Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος κ. Ευσταθίου Γραμμένου.
Στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου προς την παραλία του Βόλου, όπου θα συναντηθούν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως, Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης και Μεταμορφώσεως Βόλου. Επί της εξέδρας ο Σεβασμιώτατος θα ομιλήσει επικαίρως.

??????????
??????????

Ειδικές Ακολουθίες στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο
Ειδικό πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών για τις ημέρες της Μεγάλης Παρασκευής και του Μεγάλου Σαββάτου εκδόθηκε από τον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίου Λαζάρου, του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Βόλου. Οι Ιερές Ακολουθίες, με μέριμνα των ιερέων που διακονούν στο κοιμητήριο, θα τελεστούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
A) ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2019
Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες – Εσπερινός Αποκαθηλώσεως: 9.00 το πρωί με 10.45 το πρωί. Ακολουθία Επιταφίου Θρήνου: 12.00 το πρωί με 1.30 το μεσημέρι. Έξοδος Επιταφίου και Λιτάνευση εντός του Κοιμητηρίου: 1.30 το μεσημέρι. Τρισάγια επί του τάφου θα τελούνται από τους Εφημερίους του Κοιμητηρίου από τις 12.30 το μεσημέρι έως τις 6.00 το απόγευμα.
Β) ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2019
Ακολουθία Αναστάσεως: 9.00 το βράδυ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.