Ο Κων. Μαραβέγιας στην Σκιάθο: Τουρισμός και υγεία οι δυο προτεραιότητες για την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ

Τη βεβαιότητα ότι ΝΔ θα είναι πρώτη δύναμη και με διαφορά στις εκλογές της 21ης Μαΐου, εξέφρασε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στη Σκιάθο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

«Ήρθα για ακόμα μια φορά στο νησί σας για να συζητήσουμε, για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Γιατί ήμασταν κοντά αυτή την τετραετία, όπως θα είμαστε όλοι μαζί και μετά τις εκλογές. Γιατί μόνο μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά τη Σκιάθο και τη Μαγνησία», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας και εξήγησε ότι με την απλή αναλογική, αν δεν δοθεί καθαρή εντολή στη ΝΔ, θα ακολουθήσουν «αλισβερίσια» και αλληλοεκβιασμοί ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη, για να φτιάξουν την περίφημη «κυβέρνηση των ηττημένων» ή ανοχής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μαραβέγιας, «ψηφίζοντας είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε Βαρουφάκη, κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα: φέρνουμε την Ελλάδα πολύ κοντά στο γκρεμό της ακυβερνησίας και σε ένα νέο μπάχαλο. Στον αντίποδα, η ΝΔ προτάσσει τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα».

Στη συνέχεια, επικαλούμενος και την ιδιότητά του ως γιατρού, προχώρησε σε ένα σύντομο απολογισμό για τις παρεμβάσεις στο τομέα της Δημόσιας Υγείας τα τελευταία 4 χρόνια. Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στην πλήρωση κενών θέσεων προσωπικού και επισήμανε ότι πάγια διεκδίκηση για τη Σκιάθο παραμένει η 2η θέση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας, ενώ αναμένεται άμεσα η πρόσληψη δύο ακόμη μόνιμων υπάλληλων (Πλήρωμα Ασθενοφόρου και Νοσηλευτή).

Παράλληλα προωθείται η προμήθεια ασθενοφόρων ειδικών διαστάσεων (για τους στενούς δρόμους των οικισμών του νησιού) αλλά και ταχύπλοων σκαφών για την γρήγορη διακομιδή ασθενών από τη Σκιάθο στο Βόλο. Επίσης, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία επιλογής Διευθυντή Γενικής Ιατρικής – Παθολογίας, θέση η οποία έχει ξαναπροκηρυχθεί 2 φορές στο πρόσφατο παρελθόν. «Άρα το ζήτημα στελέχωσης του ΕΣΥ είναι δυστυχώς και πρόβλημα μειωμένου ενδιαφέροντος εκ μέρους των γιατρών, το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε με την αύξηση κατά 10% των αποδοχών τους και την παροχή πρόσθετων οικονομικών κινήτρων για τη μετακίνηση γιατρών εκτός μεγάλων αστικών κέντρων», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας.


Επανερχόμενος στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, επισήμανε ότι την τελευταία 2ετία, προσελήφθησαν συνολικά 17 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, ωστόσο το πρόβλημα της επαρκούς στελέχωσης υφίσταται. Γι’ αυτό, δεσμεύτηκε ότι προσωπικά θα είναι και στο μέλλον δίπλα στον Δήμο Σκιάθου και τους ανθρώπους του ΕΣΥ, προκειμένου να γίνουν πράξη όλες οι αναγκαίες βελτιώσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, επίσης, στον τομέα του τουρισμού, αναγνωρίζοντας μεταξύ άλλων τη σημασία του Παρατηρητηρίου Τουρισμού Βορείων Σποράδων, μιας πρωτοβουλίας του Δήμου την οποία στήριξε με θέρμη από την αρχή και θα συνεχίσει, όπως είπε, να στηρίζει και στο μέλλον. «Τουρισμός και υγεία είναι για μένα 2 τομείς κρίσιμοι κι αλληλένδετοι που αποτελούν προτεραιότητες για την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι Β. Σποράδες, να διευρύνουν την διάρκεια της τουριστικής σεζόν προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες ευεξίας αλλά και νέα προϊόντα όπως ο περιπατητικός – αθλητικός τουρισμός ή οι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ προορισμοί. Έχοντας αυτούς τους στόχους, είναι λογικό να επιδιώκουμε καλύτερη φροντίδα υγείας και περισσότερες υπηρεσίες Δημοσίας Υγείας στη Σκιάθο».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις νέες δημόσιες υποδομές που προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια, όπως η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου με την Εύβοια, η έγκριση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων και η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνάσιου – Λυκείου Σκιάθου.

«Η ΝΔ, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, προτείνει ένα καθαρό και σοβαρό σχέδιο για το μέλλον. Χωρίς ψιλά γράμματα, χωρίς κρυφές ατζέντες, χωρίς απάτες και αγνώστους Χ. Συνεχίζουμε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δουλεύουμε για μια Μαγνησία καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μια Ελλάδα με ανθεκτικότερη οικονομία, με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Μια Ελλάδα σεβαστή στον κόσμο. Συνεχίζουμε να προχωράμε όλοι μαζί. Σταθερά. Τολμηρά. Μπροστά!», κατέληξε ο κ. Μαραβέγιας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.