Ο Κων. Μαραβέγιας στηρίζει το αίτημα του Δήμου Νοτίου Πηλίου για παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Την ανάγκη παράτασης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας έτους 2020 του ΟΑΕΔ, επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με Αναφορά του προς τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Μαραβέγιας προώθησε στους αρμόδιους υπουργούς σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου, σύμφωνα με το οποίο κρίνεται απολύτως επιβεβλημένη η παράταση, κατά 4 τουλάχιστον μήνες, της χρονικής διάρκειας απασχόλησης των ωφελούμενων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Πρόκειται για 35 εργαζόμενους που προσλήφθηκαν μέσω δημόσιας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ τον Σεπτέμβριο του 2020 και η διάρκεια της 8μηνης σύμβασής τους λήγει στα μέσα Μαΐου 2021. Οι λόγοι που επιβάλλουν την παράταση του προγράμματος, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είναι: α) η απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων και η παροχή αδειών ειδικού σκοπού λόγω της πανδημίας, β) οι αυξημένες ανάγκες στον τομέα της Καθαριότητας, γ) το γεγονός ότι το εν λόγω πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ολοκληρώνεται σταδιακά κατά την έναρξη της θερινής περιόδου που ο Δήμος έχει αυξημένες ανάγκες για την καθαριότητα των οικισμών, την προστασία του περιβάλλοντος, την εξυπηρέτηση δημοτών και επισκεπτών του Δήμου εν μέσω τουριστικής σεζόν, δ) η αποδυνάμωση του Δήμου σε ανθρώπινο δυναμικό λόγω των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων.

Με την Αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν θετικά το αίτημα του Δήμου Νοτίου Πηλίου, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παραπάνω λόγους που καθιστούν αναγκαία την παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.