Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας για τα εργατικά δυστυχήματα στην Μαγνησία

Θέση παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με αφορμή τα δύο εργατικά δυστυχήματα που σημειώθηκα την Κυριακή στη Μαγνησία με δύο νέους ανθρώπους 28 και 38 ετών να χάνουν τη ζωή τους. «Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει η κυβέρνηση να αδιαφορεί για την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και εκφράζει τα συλλυπητήριά του.

Ειδικότερα, σημειώνει «Δύο ακόμη τραγικά εργατικά δυστυχήματα σημειώθηκαν χθες  στην Μαγνησία.

Το Σάββατο  17/9/2023 στη Χαλυβουργία, ένας  28χρονος εργάτης έχασε την ζωή  του.

Επίσης,  δυστυχώς,  νεκρός ανασύρθηκε ένας 38χρονος που εργαζόταν σε καρνάγιο στο Τρίκερι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, ο άτυχος άνδρας εκτελούσε εργασίες καθαρισμού στο καρνάγιο της περιοχής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και ξαφνικά το μηχάνημα που χειριζόταν εγκλώβισε το χέρι του και τον παρέσυρε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Εύλογα δημιουργούνται σειρά από ερωτήματα που επιβάλλεται να απαντήσουν οι αρχές σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας, τις συνθήκες που υπήρχαν και τις τυχόν ευθύνες για αυτά τα τραγικά γεγονότα.

Ανεξάρτητα όμως από τη διερεύνηση αυτών των συγκλονιστικών  υποθέσων, το θέμα με τα εργατικά δυστυχήματα είναι κυρίως πολιτικό. Η εντατικοποίηση της εργασίας έχει επιφέρει τρομακτικές συνέπειες στην ασφάλεια των εργαζομένων. Η ουσιαστική διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας με την μετατροπή της σε Ανεξάρτητη Αρχή, έχει επιδεινώσει τις συνθήκες σε ότι αφορά ελέγχους που αφορούν την ασφάλεια των εργαζομένων. Η γενικότερη κυβερνητική πολιτική με την αύξηση του ωραρίου εργασίας έχει  οδηγήσει στην ασυδοσία των εργοδοτών και στην αποδεδειγμένη πια αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται έμπρακτα δίπλα στους εργαζόμενους, στο δικαίωμα θέσπισης συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στα δικαιώματα των εργαζομένων για ασφαλείς συνθήκες εργασίας, για αξιοπρεπή ωράρια και απολαβές. Όπως έκανε και στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, έτσι και τώρα, θα σταθεί δίπλα στους πολίτες της χώρας για τα δικαιώματά τους σε ασφάλεια, προκοπή και τελικά για  μια καλύτερη ζωή.

Δεν μπορούμε να μένουμε ως κοινωνία αδρανείς απέναντι στην απώλεια της ζωής νέων εργαζομένων, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει η κυβέρνηση να αδιαφορεί για την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τέλος, στέλνει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια των εργατών που μεγάλωσαν τον δραματικό κατάλογο των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές το 2023 από εργατικά ατυχήματα».

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.