Τα φημισμένα λουκάνικα της περιοχής που παράγει εδώ και δεκαετίες η οικογένεια Στράκα από τις Σταγιάτες, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι που συνόδευσαν τον σεφ Βασίλη Καλλίδη κατά την τετραήμερη περιήγησή τους στην γαστρονομική παράδοση του Πηλίου που διοργάνωσε η “Μαγνήτων Κιβωτός”.
Εκτός από το πετιμέζι που παρουσιάστηκε ως νέο προϊόν του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, στην πρόχειρη κουζίνα που στήθηκε στην πλατεία της Ζαγοράς ο σεφ Βασίλης Καλλίδης μαγείρεψε στο γνωστό πηλιορείτικο σπετζοφάι με ντόπια λουκάνικα της οικογένειας Στράκα από τις Σταγιάτες με τη συμμετοχή και του κ. Νίκου Στράκα ο οποίος συνεχίζει την παράδοση μέχρι σήμερα.
Η ποιότητα των υλικών και το μεράκι με το οποίο φτιάχνονται τα λουκάνικα Στράκα τα έχουν κάνει γνωστά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, αφού υπάρχουν τουρίστες κυρίως Γερμανοί οι οποίοι τα προμηθεύονται όταν έρχονται στο Πήλιο για τις διακοπές τους. Πέρα από το σπετζοφάι όμως γαστρονομική περιήγηση των δημοσιογράφων που συνόδευαν τον σεφ Βασίλη Καλλίδη περιλάμβανε και δοκιμή από μπουμπάρι, που αποτελεί εξίσου γνωστή σπεσιαλιτέ της περιοχής και φτιάχνεται με την τεχνογνωσία και το μεράκι της οικογένειας Στράκα.