Ο Βασίλης Καλλίδης μαγείρεψε σπετζοφάι με ντόπια λουκάνικα “Στράκα”

Ο Νίκος Στράκας μαζί με τον σεφ Βασίλη Καλλίδη μαγειρεύουν την πηλιορείτικη σπεσιαλιτέ σπετζοφάι χρησιμοποιώντας τα γνωστά λουκάνικα "Στράκα".

Τα φημισμένα λουκάνικα της περιοχής που παράγει εδώ και δεκαετίες η οικογένεια Στράκα από τις Σταγιάτες, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι που συνόδευσαν τον σεφ Βασίλη Καλλίδη κατά την τετραήμερη περιήγησή τους στην γαστρονομική παράδοση του Πηλίου που διοργάνωσε η “Μαγνήτων Κιβωτός”.

ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ ΣΤΡΑΚΑΣ ΚΑΛΛΙΔΗΣ 2Εκτός από το πετιμέζι που παρουσιάστηκε ως νέο προϊόν του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, στην πρόχειρη κουζίνα που στήθηκε στην πλατεία της Ζαγοράς ο σεφ Βασίλης Καλλίδης μαγείρεψε στο γνωστό πηλιορείτικο σπετζοφάι με ντόπια λουκάνικα της οικογένειας Στράκα από τις Σταγιάτες με τη συμμετοχή και του κ. Νίκου Στράκα ο οποίος συνεχίζει την παράδοση μέχρι σήμερα.

Η ποιότητα των υλικών και το μεράκι με το οποίο φτιάχνονται τα λουκάνικα Στράκα τα έχουν κάνει γνωστά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, αφού υπάρχουν τουρίστες κυρίως Γερμανοί οι οποίοι τα προμηθεύονται όταν έρχονται στο Πήλιο για τις διακοπές τους. Πέρα από το σπετζοφάι όμως γαστρονομική περιήγηση των δημοσιογράφων που συνόδευαν τον σεφ Βασίλη Καλλίδη περιλάμβανε και δοκιμή από μπουμπάρι, που αποτελεί εξίσου γνωστή σπεσιαλιτέ της περιοχής και φτιάχνεται με την τεχνογνωσία και το μεράκι της οικογένειας Στράκα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.