«Όχι» στις ανεμογεννήτριες στο Πήλιο και από τον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου

Ικανοποίηση στη Συντονιστική Επιτροπή Πολιτιστικών Φορέων Κεραμιδίου, Κερασιάς και Καναλίων

Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτιστικών Φορέων Κεραμιδίου, Κερασιάς και Καναλίων, βρίσκει όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, μετά από την επιστολή του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικού, ακόμη μία ουσιαστική και ηθική στήριξη στον αγώνα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή Κάρλα- Μαυροβούνι-Β. Πηλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Αυτή τη φορά όπως σημειώνεται, η ενίσχυση προέρχεται από  τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Καραγεωργίου. Με σχετική επιστολή του Δημάρχου, δηλώνεται η έντονη και κάθετη αντίθεση και διαμαρτυρία για την αδειοδότηση εγκατάστασης και δημιουργίας αιολικών πάρκων σε όλη την περιοχή του Πηλίου και στηρίζεται σθεναρά το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας της Επιτροπής.

«Έπειτα κι από αυτή την στήριξη, υπάρχει η αισιοδοξία ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο για τον τόπο μας. Περιμένουμε σύντομα και την στήριξη των υπολοίπων Δήμων του Νομού μας», σημειώνει η Επιτροπή, η οποία αγωνίζεται για να μην τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στην περιοχή «Μαυροβούνι» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Η Συντονιστική Επιτροπή απαρτίζεται από τους: Σωτήριο Γκανάτσιο, Ελένη Παπαδημητροπούλου, Νικόλαο Λεφούση, Ελένη Περγάντου, Ηλία Τσιούκα από τον «Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Κεραμιδιωτών», τον «Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου», το «Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας – Κέντρο Μελέτης Βοιβηίδος» (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.