Οδικός χάρτης για τα έργα της «επόμενης μέρας» στη Σκιάθο

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκε σήμερα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη. Θέμα της συνάντησης ήταν η συνεργασία Περιφέρειας – Δήμου για τον καλύτερο συντονισμό, την παρακολούθηση και τον προγραμματισμό μιας σειράς έργων βελτίωσης υποδομών, αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, προβολής και τουριστικής ανάδειξης, που πρόκειται να βελτιώσουν την εικόνα του νησιού και να τη συγχρονίσουν με την εποχή μας. Η χρηματοδότηση των έργων αυτών προβλέπεται τόσο στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού εργαλείου της ΟΧΕ Νήσων Βορείων Σποράδων, όσο και από τις δράσεις του ΕΣΠΑ της νέας περιόδου. Ο κ. Αγοραστός ζήτησε σαφή στόχευση και επιτάχυνση διαδικασιών ώστε τα έργα να ωριμάσουν για να μπορέσουν να ενταχθούν και να δημοπρατηθούν το συντομότερο δυνατό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ενδεικτικά, συζητήθηκαν:

– η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Σκιάθου και ο εκσυγχρονισμός του χαρακτηρισμένου ως διευρωπαϊκού, λιμανιού της, με την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας, συσκευών παροχής ρεύματος –νερού pillars κ.α.
– έργα πολιτισμού όπως η ανάδειξη και ανάπλαση του Κάστρου, του Φάρου στη νησίδα Ρέπι, του Μουσείου Παπαδιαμάντη, του ιστορικού Κοιμητηρίου, της περιοχής Πλάκες δίπλα στο Μπούρτζι, Μοναστηριών
– η ψηφιακή προβολή περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος
– η αντικατάσταση και εγκατάσταση 13 νέων στάσεων λεωφορείων με σύγχρονο σχεδιασμό, συστήματα φόρτισης κινητών κ.α.
– δράσεις για το περιβάλλον όπως η δημιουργία Πράσινου Σημείου ανακύκλωσης, η υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων από τη Σκιάθο μέχρι τις Κουκουναριές, επέκταση του δικτύου ΔΕΥΑΣ κ.α.
– η ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων κ.α.
– δράσεις τουριστικής προβολής, η ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γυναικών, συνεργασία με την Περιφέρεια σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, δημιουργία Φορέα Τουρισμού κ.α.
– αντιπλημμυρικά έργα, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις
– έργα με κοινωνικό πρόσημο όπως δημιουργία Κέντρου Κοινότητας, και Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στο παλιό κτίριο της Αστυνομίας
– Έργα για τη βελτίωση της πρόσβασης των ΑΜΕΑ σε κτίρια και παραλίες, sea track κ.α.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.