Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας: Θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά

Τιμάται αύριο η ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας

Η 20η Μαρτίου έχει οριστεί από την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία ως η ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας. Φέτος οι εκδηλώσεις εορτασμού της ξεκίνησαν από τέλη Φεβρουαρίου, μετά από απόφαση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και του Υπουργείου Υγείας, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι Έλληνες πιο πολύ για την Στοματική Υγεία.
Δυστυχώς, οι εξελίξεις με την πανδημία Covid-19 δεν άφησαν να ολοκληρωθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις πανελληνίως.
Το φετινό σύνθημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι ΚΑΝΕ Ααα! Ενωμένοι για ένα υγιές στόμα με σκοπό να υπενθυμίσει στον κόσμο πως μια απλή επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι η αρχή για μια καλή στοματική υγεία.
Η στοματική υγεία είναι θεμελιώδης για τη διατήρηση της γενικής υγείας και ευεξίας και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ποιότητα ζωής, όπως και την ατομική και συλλογική ευημερία.
Επιδιώκουμε πρόληψη πρωταρχικά και έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, ώστε να προληφθούν ή/και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα στοματικά νοσήματα και τα σχετιζόμενα με αυτά γενικά νοσήματα ώστε να διατηρήσουμε την υγεία μας.
Μια από τις υποσχέσεις της ημέρας ήταν η προληπτική επίσκεψη στον οδοντίατρο ,δυστυχώς όμως δεν θα μπορέσει να τηρηθεί μέχρι να βγούμε από τις δυσκολίες των ημερών, καθότι η Παγκόσμια Οδοντιατρική Κοινότητα αποφάσισε να απέχει από τις καθημερινές οδοντιατρικές εργασίες μέχρι την νίκη της πανδημίας για να ισοπεδώσει την καμπύλη της διασποράς, με υπευθυνότητα και προσωπικό κόστος και να αντιμετωπίζονται μόνο τα πλέον έκτακτα περιστατικά , με κάθε επιβεβλημένο μέσο προστασίας.
Λόγω της σημερινής κατάστασης είναι απαραίτητο να εντατικοποιήσουμε την φροντίδα της στοματικής υγείας με κάθε μέσο φροντίδας, δηλαδή με το καλό βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος, μεσοδόντια βουρτσάκια και στοματικού διαλύματος.
Ευχόμαστε να λάμψουν αμέτρητα χαμόγελα μετά την νίκη του Covid-19

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.