ΟΕΒΕ Μαγνησίας: Να ενταχθούν και τα τεχνικά επαγγέλματα στις ευεργετικές ρυθμίσεις

Επιστολή στους Βουλευτές Μαγνησίας και τους Γενικούς Γραμματείς

Ανοιχτή επιστολή απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας προς τους Βουλευτές Μαγνησίας και τους Γενικούς Γραμματείς, ζητώντας τους να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου να ενταχθούν και τα τεχνικά επαγγέλματα – π.χ. επιχειρήσεις μετάλλου, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, τζάμια, ζαχαροπλάστες κ.ά.-στα ευεργετικά μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
Ειδικότερα, στην επιστολή της η ΟΕΒΕΜ αναφέρει:
«Μετά τις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες εξελίξεις που υφιστάμεθα με την εμφάνιση του Κορωνοϊού, ελήφθησαν και σωστά μια σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, μέτρα τα οποία επηρέασαν και θα επηρεάσουν καθοριστικά και την οικονομική ζωή της περιοχής μας. Μίας περιοχής που εκτός του τουριστικού της προϊόντος, διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο τεχνικών επαγγελμάτων που διαθέτει και το άριστο επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρονται από τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους.
Δυστυχώς πάνω στη ταχύτητα των γεγονότων και μετά και τις χθεσινές εξαγγελίες περί απαγόρευσης κυκλοφορίας (περιορισμός κίνησης) είμαστε υποχρεωμένοι να σημειώσουμε τα ακόλουθα:
Αρκετά από τα τεχνικά επαγγέλματα τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα ευεργετικών ρυθμίσεων και βρίσκονται «ανοιχτά» ουσιαστικά υπολειτουργούν. Οι παραγγελίες έχουν μειωθεί κάθετα. Από τις αρχές του έτους είχε διαφανεί μία καλύτερη κατάσταση η οποία θα έτεινε συνεχώς βελτιούμενη και ενόψει καλοκαιριού. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή αρκετά από αυτά τα επαγγέλματα τα τεχνικά αλλά και παροχής υπηρεσιών αντιμετωπίζουν μεγάλη διστακτικότητα στο να εκτελεστούν οι εργασίες π.χ. επιχειρήσεις μετάλλου, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, τζάμια, ζαχαροπλάστες κ.ά. Πλέον το καταναλωτικό κοινό δύσκολα «ανοίγει» το σπίτι, ενώ πολλές προγραμματισμένες εργασίες αναβλήθηκαν.
Με όλο αυτό το πλαίσιο συνυπολογίστε ότι υπάρχουν επαγγέλματα που είναι ανοιχτά σύμφωνα με τον Κύριό τους ΚΑΔ, ταυτόχρονα όμως οι προμηθευτές τους είναι κλειστά. Επιπρόσθετα παρατηρείται και ένα πάγωμα στην εισαγωγή πρώτων ή ημικατεργασμένων υλικών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθότι το υγειονομικό αυτό πρόβλημα δεν είναι μόνο Ελληνικού αλλά και Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
Είναι βέβαιον ότι μέσα από τις πλατφόρμες σας θα δείτε τους αμέσως επόμενους μήνες σημαντική πτώση στους δείκτες τζίρου των επιχειρήσεων μας και φυσικά τα κομμάτια της ρευστότητας βρίσκονται στο ναδίρ, ενώ τα αντίστοιχα των υποχρεώσεων μας συνιστούν ένα «βουνό» το οποίο θα συναντήσουμε σε ύστερο χρόνο και φυσικά θα κληθούμε να το αντιμετωπίσουμε μετά την έξοδο από την υγειονομική κρίση.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε και τα τεχνικά κυρίως επαγγέλματα τα οποία αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν να ενταχθούν και αυτά στο πλαίσιο των γενικότερων ευεργετικών ρυθμίσεων.
Θεωρούμε ότι το αίτημα μας είναι απολύτως λογικό και οι άμεσες ενέργειες σας θα φέρουν τα ανάλογα αποτελέσματα που επιζητούν όλες αυτές οι επιχειρήσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή θα δώσουν μάχη όχι απλά να διατηρήσουν την υπόστασή τους, τις οικογένειες τους αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσουν και τις θέσεις εργασίας σε ένα πολύ άσχημο οικονομικό περιβάλλον, όπως διαμόρφωσε αυτή η υγειονομική βόμβα.
Αναμένουμε τις ενέργειες σας και είμαστε πάντα στη διάθεση σας!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.