ΟΕΒΕΜ: Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Κάλεσμα να μείνουν κλειστά τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή κάνει η ΟΕΒΕΜ Μαγνησίας με ανακοίνωσή της, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τη συναίνεσή της, σε μια τέτοια απόφαση που αφορά το άνοιγμα όλων πλέον των Κυριακών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Κυβέρνησης να υποκύψει στις πιέσεις των θεσμών για άνοιγμα των καταστημάτων όλων των Κυριακών του χρόνου. Η ΟΕΒΕΜ με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει αποφασίσει ότι αποδέχεται μόνο το άνοιγμα των 7 Κυριακών του χρόνου (δύο Χριστουγέννων, 1 Βαΐων, 4 Εκπτώσεων). Η ΟΕΒΕΜ συντάσσεται με την απόφαση της ΓΣΕΒΒΕ για το κλείσιμο των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή 7 Μαΐου, αντιδρώντας στη λειτουργία των καταστημάτων και συμμετέχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των Κυριακών και στις κινητοποιήσεις της 17ης Μαΐου σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ και κατ’ επέκταση με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου.

Η λειτουργία της αγοράς έχει ρυθμιστεί και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να διευκολύνει και να εξυπηρετεί το κοινό των καταναλωτών, σύμφωνα με τις ανάγκες και προς όφελος κάθε περιοχής (για παράδειγμα σε τουριστικές περιοχές τα καταστήματα λειτουργούν και τις επτά ημέρες της εβδομάδας, ακόμα και 24ωρα). Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, πέραν των 7 προαναφερόμενων, δεν θα επιφέρει μια ανοδική πορεία, δεν είναι η λύση στα προβλήματα που μαστίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, όπου η κατάσταση είναι φθίνουσα, όπως προκύπτει και από τα αποτελέσματα των οικονομικών ερευνών που διεξάγει η ΟΕΒΕΜ. Αντιθέτως, οι συνέπειες θα είναι δυσάρεστες, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής, υπερισχύουν τα ενδεχόμενα νέων λουκέτων σε πολλές επιχειρήσεις αλλά και αύξηση της ανεργίας. Ο βασικός άξονας του προβλήματος σήμερα, δεν είναι ο χρόνος που μπορεί να διαθέσει ο καταναλωτής, αλλά το χρήμα που λείπει.

Καλούμε τους συναδέλφους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή 7 Μαΐου δίνοντας μια βροντερή απάντηση στις προσπάθειες που γίνονται για ολιγοπώληση της αγοράς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.