Οι φορείς δεν γνωρίζουν πότε γίνεται πλειστηριασμός …πρώτης κατοικίας!

Τόνισε στο Ράδιο Ένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών Βορείου Ελλάδος και ζητά άμεση αντίδραση

Το γεγονός ότι οι φορείς δεν γνωρίζουν πότε γίνεται πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και πότε δεύτερης ή εξοχικού κ.λ.π., και στα έγγραφα που διακινούνται τόσο από τις εταιρείες απαιτήσεων , όσο και από τους δικαστικούς λειτουργούς, δεν αναφέρεται πουθενά αν το σχετικό ακίνητο πρόκειται για “1η κατοικία” ή όχι. Άρα, δεν μπορεί να διαπιστωθεί από τους ενδιαφερόμενους τι ακριβώς ισχύει ώστε να αντιμετωπιστούν σωστά και έγκαιρα τα γεγονότα, επισήμανε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Χαράλαμπος Περβανάς πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος.

«Επικρατεί ένα… μπάχαλο»

Ο κ. Περβανάς τόνισε ότι «από την ημέρα που βγήκε η απόφαση του Αρείου Πάγου, την οποία όλοι περιμέναμε ότι θα είναι τέτοια, οι πολιτικοί των κομμάτων εκμεταλλεύονται την κατάσταση αυτή και λένε ό,τι θέλει ο καθένας, κανείς όμως δεν λέει τα πράγματα όπως είναι: Ότι κανένας δεν γνωρίζει ότι από την ώρα που ο δανειολήπτης λαμβάνει μια καταγγελία δανειακής σύμβασης ή μια διαταγή πληρωμής ή μια κατάσχεση που θα προσδιορίζει ημερομηνία πλειστηριασμού, μέχρι τον δικαστή και τον δικαστικό επιμελητή, κανένας δεν γνωρίζει ποιά είναι η πρώτη κατοικία.
Επικρατεί ένα μπάχαλο και οργιάζει η παραπληροφόρηση, τη στιγμή που δεν γνωρίζει κανένας, γι’ αυτό και ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος έβγαλε ανακοίνωση, για να καλέσει τους πολίτες ή άλλους φορείς που μπορούν να αναδείξουν και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, να τον ενημερώσουν, πως η πρώτη κατοικία τους βρίσκεται σε κίνδυνο πλειστηριασμού.

«Να στηθεί η αναγκαία άμυνα»

«Μόνο αν υπάρχει αυτός ο αναγκαίος χρόνος και η ενημέρωση μπορεί να στηθεί η αναγκαία άμυνα και να υποχρεωθούν τα κόμματα και οι οργανώσεις να αντιδράσουν ουσιαστικά», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου.
Ο ίδιος είπε, ότι ακούμε μόνο για μια απόφαση του Αρείου Πάγου, αλλά από κει και πέρα πρέπει να δούμε, πως θα σωθούν 4,5 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες και κανένας δεν ασχολήθηκε με το θέμα και δεν έκανε πρόταση, σε αντίθεση με τον Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, που έχει κατεβάσει πρόταση από το 2019, αλλά κανένα κόμμα δεν άκουσε, τη στιγμή που τώρα θυμήθηκαν ξανά τους δανειολήπτες, ενόψει των εκλογών.

Τριπλασιάστηκαν οι παράλογες απαιτήσεις

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου ο κ. Περβανάς ανέφερε ότι τριπλασιάστηκαν οι περιπτώσεις παράλογων απαιτήσεων.
Όπως είπε, το να έχεις δύο δανειακές συμβάσεις , όπως μια δανειολήπτρια, ως πρόταση του fund και της εταιρίας διαχείρισης τις οποίες χθες θα υπέγραφε, εντός των χρονικών πλαισίων, η δανειολήπτρια δέχτηκε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να περάσει από τράπεζα να υπογράψει την ρύθμιση και της γνωστοποιήθηκε ότι για δάνειο 35.000 € θέλουν 17.000 € προκαταβολή και για δεύτερο δάνειο 38.000 €, ποσό 18.000 € ως προκαταβολή…
«Ευτυχώς που οι συνομιλίες είναι ηχογραφημένες και θα προχωρήσει στη Δικαιοσύνη για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση», επισήμανε.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ότι το κακό που κάνουν οι δανειολήπτες είναι ότι αρκούνται μόνο σε μια τηλεφωνική συνομιλία, ενώ θα πρέπει να ζητούν την κάθε πρόταση εγγράφως, γιατί μόνο έτσι μπορεί να αποδειχτεί δικαστικά το μπάχαλο που επικρατεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.