Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες πηγαίνουν στην Αλόννησο

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ)  θα βρεθεί για 3η φορά στην Αλόννησο στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Οι ιατρικές ειδικότητες που θα πλαισιώνουν την ομάδα των ΚΙΜ στην Αλόννησο είναι: Καρδιολόγος, Ορθοπεδικός, Οφθαλμίατρος, Ωτορινολαρυγγολόγος, Πνευμονολόγος, Γυναικολόγος, Παθολόγος, Γενικός Χειρουργός, Διαιτολόγος, Νευρολόγος.

Επιπλέον, διαδικτυακά θα συμμετέχει στο έργο των ΚΙΜ και Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος

Τα ιατρεία θα διεξαχθούν στο Κέντρο Υγείας στην Αλόννησο την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου από τις 16:00 έως τις 18:00 και το Σάββατο 11 έως Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου από τις 9:00 έως τις 17:00.

Θα παρέχονται δωρεάν οι ακόλουθες υπηρεσίες & διαγνωστικές εξετάσεις: Ψηφιακή Τρισδιάστατη Μαστογραφία , Ψηφιακός Ακτινολογικός Έλεγχος , Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας, Ηλεκτροκαρδιογράφημα – Triplex Καρδιάς, Χειρουργική Εκτίμηση Θυρεοειδούς και Μαστού,  Έλεγχος Προστάτη, Αφαίρεση Σμηγματογόνων Κύστεων, Λιπωμάτων, Σπίλων , Τεστ Ανίχνευσης Αιμορραγίας Εντέρου (Πολύποδας), Τεστ Παπανικολάου (test Pap) – Κολπικός Υπέρηχος ,  Έλεγχος Οπτικής Οξύτητας – Μέτρηση Ενδοφθάλμιας Πίεσης,  Βυθοσκόπηση, Ακοόγραμμα – Τυμπανόγραμμα – Ενδοσκόπηση, Έλεγχος Σκελετικών Ανωμαλιών σε Παιδιά (σκολίωση, κύφωση), Ορθοπαιδική Εξέταση, Διάγνωση Νευρολογικών Παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες, ν.Parkinson),Ανίχνευση Μαθησιακών Δυσκολιών ● Διατροφική Αξιολόγηση – Λιπομέτρηση ,Εκπαίδευση Α’ Βοηθειών.

Ηλεκτρονική καταχώρηση ραντεβού γίνεται μέσω της ιστοσελίδας των ΚΙΜ | https://mykim.gr. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Playstore & Appstore.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο:210 2447694 (Δευ – Παρ,13:00 – 16:00).

 

Παράλληλα με την αποστολή των ΚΙΜ, η Κινητή Αθλητιατρική Μονάδα (ΚΑΜ) του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence (SE) που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα βρίσκεται για 2η φορά στην Αλόννησο τις ίδιες ημερομηνίες, δίνοντας την δυνατότητα στα παιδιά του νησιού να λάβουν μέρος σε εργομετρικές αξιολογήσεις και στο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων «Διασκέδασε, Γυμνάσου και Αποφάσισε τι σου Αρέσει». Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας μεταξύ της ΚΑΜ και του εκπαιδευτικού προγράμματος TheTippingPoint (TTP), έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικό εργαστήρι επαγγελματικού προσανατολισμού, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Επισημαίνεται ότι τα μέλη της αποστολής, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Οι KIM έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, 137 αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής καθώς και σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.