Οι πρώτες πιστοποιήσεις ξενοδοχείων της Σκοπέλου, με το σήμα Health First

Οι πρώτες πιστοποιήσεις ξενοδοχείων της Σκοπέλου, με το σήμα Health First, είναι γεγονός. Όπως γνωστοποιήθηκε μάλιστα, το Ξενοδοχείο Rigas Hotel Skopelos της Spyrou Skopelos Experience έχει πιστοποιηθεί από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με τo ειδικό σήμα “HEALTH FIRST” το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2020.
Το Rigas Hotel Skopelos αποτελεί ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία που πιστοποιήθηκαν από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με το Εθνικό Σήμα Health First το οποίο επιβεβαιώνει ότι το Ξενοδοχείο εφαρμόζει τα επίσημα Πρωτόκολλα Υγειονομικού Περιεχομένου έναντι του COVID-19 και συνεχίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Με βάση την κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Τουρισμού (ΚΥΑ) 1881/29.5.2020 (ΦΕΚ Β΄2084/2020) το ξενοδοχείο εφαρμόζει το Ειδικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και του Υπουργείου Τουρισμού για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού (COVID-19).
Στην σχετική ΚΥΑ ξεχωρίζει η θέσπιση του Σήματος Πιστοποίησης “Health First”, το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2020. Το σήμα θα αναρτάται σε εμφανές σημείο του κοινόχρηστου χώρου υποδοχής του καταλύματος και θα αποδεικνύει ότι η επιχείρηση τηρεί τα Πρωτόκολλα Υγειονομικού Περιεχομένου.
Παράλληλα, η Spyrou Skopelos Experience ανακοινώνει την επανέναρξη της λειτουργίας 2 ακόμα καταλυμάτων της στη Σκόπελο. Από την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 το Blue Green Bay θα υποδεχθεί και πάλι τους επισκέπτες του στον Πάνορμο Σκοπέλου, ενώ την 1 Ιουλίου 2020, θα ανοίξει το Skopelos Holidays Hotel & Spa στη Χώρα της Σκοπέλου.
Οι συντονιστές για την επίβλεψη της εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης, οι υπεύθυνοι για την τήρηση των Πρωτοκόλλων για κάθε επιμέρους τμήμα του καταλύματος (πχ. F&B, Housekeeping) και μεγάλος αριθμός από το υφιστάμενο προσωπικό των καταλυμάτων της Spyrou Skopelos Experience έχουν παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια από δυο πιστοποιημένους φορείς εκπαίδευσης και έχουν λάβει τη σχετική Βεβαίωση Σεμιναρίου.
Έχοντας ως βασική προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των φιλοξενούμενων και του προσωπικού της, η Spyrou Skopelos Experience εφαρμόζει ένα πλήρες Σχέδιο Υγιεινής και Ασφάλειας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Υπουργείων Υγείας και Τουρισμού της Ελλάδας και προβλέπει όλα τα μέτρα, τις προδιαγραφές και τις διαδικασίες ασφαλούς λειτουργίας για όλα τα τμήματα των ξενοδοχείων της».


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.