Ολική μελέτη πυροπροστασίας και αντιπλημμυρικής προστασίας της Σκοπέλου

Επισημάνθηκε από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό

Στη Σκόπελο βρέθηκε την Κυριακή ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο  και  τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ.  Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Το Κυβερνητικό Κλιμάκιο  συνοδευόμενο από τους, Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Σταμάτη Περίσση, εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Βορείων Σποράδων κ. Αθανάσιο Ζλατούδη,  Διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Ευάγγελο Καραμήτζα και Λιμενάρχη κ. Γεώργιο Γκάρα, πραγματοποίησε αυτοψία περίπου τριών  ωρών στα βουνά της Σκοπέλου και σε σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων .

Κατόπιν, ακολούθησε επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο όπου συζητήθηκαν  θέματα με αντικείμενο την αποτίμηση της φετινής αντιπυρικής περιόδου και των αναγκών που ανεδείχθησαν διαχρονικά, καθώς και τη θωράκιση του νησιού έναντι πλημμυρικών φαινομένων.

Στις 19:30  πραγματοποιήθηκε Διευρυμένη Σύσκεψη Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία ο  Υπουργός παρουσίασε την  χάραξη ενός ολιστικού πιλοτικού προγράμματος για την αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία του νησιού. Το αντίστοιχο πρόγραμμα έχει ήδη δρομολογηθεί για την Ιθάκη και στο πρότυπο αυτού επελέγη η Σκόπελος, καθώς πρόκειται για ένα νησί με αντίστοιχα στοιχεία ευαλωτότητας σε δασικές πυρκαγιές και πλημμυρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Δήμου Σκοπέλου, θα πραγματοποιηθεί μια ολική μελέτη πυροπροστασίας και αντιπλημμυρική προστασία του νησιού την οποία θα αναλάβει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και θα προχωρήσει στην εξεύρεση Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την δημοπράτηση των έργων που θα προκύψουν. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι οι μελέτες στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας είτε υπάρχουνε ήδη είτε είναι στο στάδιο ανάθεσης  και σύντομα παραδίδονται από τους αναδόχους γεγονός που ο Υπουργός ανάφερε ότι διευκολύνει την όλη διαδικασία.  Επιπλέον, ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα της αντισεισμικής ετοιμότητας, με τον Υπουργό να υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει να  υπάρχει επιτόπια προμήθεια και φύλαξη υλικού  για έκτακτες ανάγκες, όπως και ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα αντισεισμικών ελέγχων στα σχολεία του νησιού.

Στη εν λόγω σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο Διοικητής της Αστυνομίας,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άγγελος Ξηντάρης, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, τοπικοί φορείς και πολίτες του νησιού.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.