Ολλανδοί τουριστικοί πράκτορες στην Αλόννησο

Σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε η Ένωση Ξενοδόχων Αλοννήσου στα πλαίσια στοχευμένων ενεργειών για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Σε συνεργασία με την MTC GROUP , τον Δήμο Αλοννήσου και τον ΕΟΤ Ολλανδίας οργάνωσαν επίσκεψη οκτώ τουριστικών πρακτόρων (fam trip) στην Αλόννησο 19/9-21/9 .

Όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή, «την ομάδα των Ολλανδών πρακτόρων συνοδεύει το στέλεχος του ΕΟΤ Ολλανδίας κ. Σωτήρης Βαρδάκης .

Το διήμερο πρόγραμμα της επίσκεψης που συντονίζει η Ένωση Ξενοδόχων περιλαμβάνει περιήγηση στην Χώρα Αλοννήσου ,στις παραλίες του νησιού, στο Θαλάσσιο Πάρκο κλπ.

Επίσης θα δοκιμάσουν παραδοσιακές τοπικές συνταγές , θα ενημερωθούν για όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως περιπατητικός ,καταδυτικός ,θρησκευτικός, αλιευτικός κλπ.

Την Τρίτη 20/9 θα έχουν την ευκαιρία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να συναντηθούν με επιχειρηματίες καταλυμάτων της Αλοννήσου με σκοπό την πραγματοποίηση συμβολαίων για το 2017.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κυρία Ζωή Τσίτσα δήλωσε:

«Είναι πάρα πολύ σημαντική η επίσκεψη εκπροσώπων τουριστικών γραφείων στο νησί μας . Σε αυτούς δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν απο κοντά το «προϊόν» που θα προσπαθήσουν να « πουλήσουν» στούς Ολλανδούς ταξιδιώτες και σε μας να προωθήσουμε τις επιχειρήσεις μας με σκοπό την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας.

Οι Ολλανδοί τουρίστες επισκέπτονται εδώ και αρκετά χρόνια το νησί , μιας και υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Σκιάθο .

Με τις ενέργειες αυτές στοχεύουμε στην αύξηση των επισκεπτών και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου διότι οι Ολλανδοί τουρίστες είναι λάτρεις των εναλλακτικών δράσεων».

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου ανάφερε : «Εμείς στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις ενέργειες που γίνονται για την προβολή και την ανάδειξη της Αλοννήσου και ειδικότερα όταν αυτές γίνονται στοχευμένα».

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία Hellenic Seaways που πάντοτε ανταποκρίνεται θετικά στα αιτήματα μας , για την παροχή δωρεάν εισιτηρίων ,και τους επιχειρηματίες της Αλοννήσου που προσέφεραν δωρεάν γεύματα και διαμονή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.