Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του οδικού άξονα Πατητήρι – Χώρα Αλοννήσου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Αλοννήσου ολοκληρώθηκε, καθώς παραδόθηκε η νέα ασφαλτόστρωση του οδικού άξονα Πατητήρι – Χώρα.

Το έργο υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της εργολαβίας «Συντήρηση της Ε.Ο. Πατητήρι – Άκρα Γέρακα και Πατητήρι – Χώρα Αλοννήσου (Ασφαλτικά – Τεχνικά)», συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας των μετακινήσεων για κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα τεχνικά έργα της οδού, ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως το έργο, ενώ παράλληλα δρομολογούνται νέες παρεμβάσεις αποκατάστασης βλαβών στην επαρχιακή οδό Πατητήρι – Ακρωτήριο Γέρακα.

Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση ακόμη ενός σημαντικού έργου, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, που αφορά τη βελτίωση του οδικού άξονα Πατητήρι – Γέρακας και την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση προς το Παλαιό Χωριό.

Ο Δήμος Αλοννήσου ευχαριστεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη διαρκή συνεργασία, επιβεβαιώνοντας ότι η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης αποτελεί βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση έργων που ενισχύουν την ασφάλεια, την προσβασιμότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.