Όταν η Δέσποινα Βανδή ταξιδεύει στο Πήλιο και μαθαίνει τι είναι τα «τσιτσίραβλα»

Ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό οδοιπορικό σε κάθε γωνιά της χώρας μας, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο κάνει στο «My Greece» η Δέσποινα Βανδή και συστήνει κάθε φορά διαφορετικά μέρη, αναδεικνύοντας την ιστορία και το πολιτιστικό τους αποτύπωμα. Εξερευνά τις παραδόσεις, δοκιμάζει τα τοπικά προϊόντα και γνωρίζει τους ανθρώπους του τόπου.
Συνοδοιπόρος της, ο chef & culinary expert Βαγγέλης Δρίσκας που μοιράζεται τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία του στην ελληνική κουζίνα, προσθέτοντας τα απαραίτητα «μυρωδικά» στις γευστικές αναζητήσεις της Δέσποινας.

Το κάθε ταξίδι τους, μια εμπειρία με συναίσθημα, «μαγικές» εικόνες και εκπλήξεις που καταγράφει ο τηλεοπτικός φακός.

Την Κυριακή 01 Νοεμβρίου, το «My Greece» ταξίδεψε στο γραφικό Πήλιο εκεί όπου απόλαυσε ένα μαγικό ταξίδι, μια φθινοπωρινή περιήγηση στο βουνό των θεών που αποκαλύπτει όλη την ομορφιά του, μια ομορφιά που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο.

Η Δέσποινα Βανδή ταξίδεψε με τον θρυλικό Μουτζούρη και χάθηκε στα δάση του ορεινού Νότιου Πηλίου. Εκεί συνάντησε τους καταπληκτικούς αυτούς ανθρώπους που κρατούν ζωντανά τα πανέμορφα ορεινά χωριά όλο το χρόνο, χειμώνα- καλοκαίρι.

Φυσικά και σε αυτό το ταξίδι γνώρισε όλες τις τοπικές παραδόσεις. Έμαθε από πρώτο χέρι πώς γίνεται ο τραχανάς και τι είναι τα «τσιτσίραβλα». Στη σκιά ενός αιωνόβιου πλάτανου δοκίμασε αυθεντικές πηλιορείτικες γεύσεις και ξεναγήθηκε στην ιστορική εκκλησία των Ταξιαρχών στις Μηλιές με τις περίτεχνες και ιδιόμορφες αγιογραφίες.

Η γνωστή τραγουδίστρια και παρουσιάστρια μαγείρεψε μαζί με τον Βαγγέλη Δρίσκα χοιρινό με κάστανα και ξερά φρούτα στο πανέμορφο χωριό, τις Πινακάτες.

Δείτε το βίντεο:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.