Π. Κουτσάφτης: «Δεν πρόλαβε να τελειώσει το κτιριακό προκύπτουν άλλα προβλήματα»

Διαχρονικό το πρόβλημα γιατρών και οδηγών ασθενοφόρων στο Κ.Υ. Ζαγοράς

Το γεγονός ότι δεν πρόλαβε να τελειώσει το κτιριακό του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και προκύπτουν προβλήματα με την έλλειψη οδηγών, ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης

Ενώ όλοι μαζί καταφέραμε και οργανώσαμε τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετώπιζε το Κέντρο Υγείας και έγινε πολύ καλή δουλειά, τα άλλα βασικά προβλήματα παραμένουν άλυτα.
Αρχικά με το ιατρικό προσωπικό και για το θέμα του ασθενοφόρου. Οι οδηγοί είναι ελάχιστοι και όταν δεν έχουν βάρδια πρέπει στο Δήμο να έρθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Βόλο.

Τις προηγούμενες μέρες υπήρχαν και άλλα περιστατικά με έναν κύριο που αντιμετώπισε καρδιολογικό πρόβλημα και του είπαν να πάει με το αυτοκίνητο, για να συναντήσει το ασθενοφόρο στο δρόμο, ώστε να κερδίσει χρόνο, όπως συνέβη και την 54χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε όταν έπεσε ενώ έκανε εργασίες στο κτήμα της το απόγευμα της Δευτέρας.

«Υπάρχει πρόβλημα, έχουμε κινήσει να πάντα για να συμπληρωθούν τα κενά τουλάχιστον οδηγών για το ασθενοφόρο. Έχουμε θέματα πολύ σοβαρά με τους γιατρούς, τουλάχιστον να λυθεί το θέμα με το ασθενοφόρο», τόνισε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.
Για το ιατρικό προσωπικό, ο κ. Κουτσάφτης ανέφερε ότι συνταξιοδοτήθηκε μια παλιά γιατρός, ένας ακόμη ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί και μένουν 2-3 γιατροί μεταξύ των οποίων και αγροτικοί γιατροί. Από το Κέντρο Υγείας λείπουν παιδίατρος, μικροβιολόγος, φτιάχτηκε το οδοντιατρείο και αναμένεται οδοντίατρος και γενικά η μονάδα υπολειτουργεί, επισήμανε.
«Υπάρχουν θέματα που προκύπτουν καθημερινά, αλλά το πιο κρίσιμο για τη μεταφορά περιστατικών, είναι αυτό των οδηγών», ανέφερε ο δήμαρχος.

Ο ίδιος είπε ότι ο Δήμος έκανε έγγραφα προς τους αρμόδιους, έχει τηλεφωνική επικοινωνία και έχει προγραμματιστεί μια μεγάλη διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας, έχει μιλήσει με τον πρώην υπουργό κ. Κικίλια, ενώ τόνισε ότι υπήρχαν επαφές διαχρονικά με όλες τις κυβερνήσεις και σήμερα, μόλις λύθηκε το κτιριακό πρόβλημα, προκύπτουν και νέα πιο σοβαρά.
Για το κτιριακό, ο κ. Κουτσάφτης ανέφερε ότι στο Κέντρο Υγείας έγινε εξαιρετική δουλειά, ντόπιος μάστορας ανέλαβε τη στέγη, άλλαξαν τα κουφώματα και απομένουν μερικά βαψίματα για να ολοκληρωθεί, κάτι όμως που έκανε έξι χρόνια για να γίνει.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι αν δεν γίνει κεντρική παρέμβαση, δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα, θέμα που έθιξαν οι δήμαρχο στη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό, για στελέχωση των Κέντρων Υγείας, ώστε να υπάρχει αξιοπιστία και ο κόσμος να έχει ασφάλεια, όταν ένας άνθρωπος χρειαστεί να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς του με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

Τα άλλα έργα
Τα υπόλοιπα έργα στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, όπως τα οδικά είναι προς το τέλος, που προέκυψε ειδικά στις ασφαλτοστρώσεις με τις τιμές που έφτασαν στα ύψη, οπότε έπρεπε να διαπραγματευτούν οι ανάδοχοι με την κυβέρνηση, ξεμπλοκάρισε και επειδή είναι όλα σε εκκρεμότητα λογικό είναι να υπάρχουν καθυστερήσεις, ανέφερε ο δήμαρχος.

Όσον αφορά σε μια μεγάλη εργολαβία για ζημιές του 2018 στους Αγ. Σαράντα, προς Ανάληψη, προς Τσαγκαράδα και προς Φακίστρα), ενώ υπήρχε ανάδοχος αποχώρησε, κηρύχτηκε έκπτωτος, αύριο υπάρχει ένα τεχνικό δελτίο και το έργο θα δημοπρατηθεί ξανά.

Λύθηκε το πρόβλημα στον Αγ. Ιωάννη
Αναφορικά με το πρόβλημα που υπήρχε με το χώρο στάθμευσης στον Άγιο Ιωάννη, που είχε αποτέλεσμα να μην μπορεί να κατέβει το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στο τέρμα, ο δήμαρχος είπε ότι ανέθεσε σε εταιρία φύλαξης την οργάνωση του πάρκινγκ και πλέον μπήκε σειρά και το λεωφορείο κατεβαίνει στο τέρμα και δεν αφήνει τον κόσμο πριν τον οικισμό, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Το πρόβλημα με την πρόσβαση στην Πλάκα παραμένει, ο Δήμος έχει δεχτεί εξώδικα και ο δήμαρχος είπε ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο, καθώς μια μελέτη του ΙΓΜΕ τονίζει ότι πρέπει να γίνουν ειδικά πράγματα, αφού στηριχτεί ο μεγάλος βράχος παρακείμενης ιδιοκτησίας.
Ο Δήμος για να διασφαλίσει ότι δεν θα γίνει ατύχημα έβαλε πινακίδες όποιος περνάει πάνω από τα βράχια πηγαίνει με δική του ευθύνη.

Η τουριστική κίνηση
Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση στο Ανατολικό Πήλιο, ο κ. Κουτσάφτης είχε ότι υπήρχε συγκράτηση ως την περασμένη εβδομάδα, αλλά από την τρέχουσα έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο, αλλά αυτό δικαιολογείται λόγω της εποχής, καθώς φτάνουμε στο φινάλε της περιόδου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.