Παγωμένο τοπίο αλλά και συνθήκες … κατάψυξης, τα τελευταία 24ωρα στη Μαγνησία

Καθαροί όλοι οι δρόμοι, αλλά επικρατεί παγετός

Παγωμένο τοπίο αλλά και συνθήκες … κατάψυξης, τα τελευταία 24ωρα στη Μαγνησία. Καθαροί όλοι οι δρόμοι, αλλά επικρατεί παγετός και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σύμφωνα με την Π.Ε. Μαγνησίας. Διάσπαρτα τα μηχανήματα στο οδικό δίκτυο του νομού για καθάρισμα και ρίψεις άλατος. Ανεκτέλεστα λόγω του παγετού πρωϊνά δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, για τα ορεινά του νομού. Στους 30-40 πόντους το χιόνι στην Ανάβρα.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αλόννησος. Χωρίς ρεύμα και νερό πολλές περιοχές του νησιού όπου το χιόνι έφθασε το ενάμισι μέτρο. Ένα εκχιονιστικό μηχάνημα με τον χειριστή του και κλιμάκιο της ΔΕΗ μετέβησαν σήμερα στη Σκόπελο και την Αλόννησο. Καλύτερη η κατάσταση στη Σκιάθο όπου το χιόνι στα πεδινά έφθασε τα 5 εκατοστά. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα τα σχολεία στο Βόλο και στη Μαγνησία, λόγω των καιρικών συνθηκών καθώς, εξαιτίας του παγετού, εκτιμήθηκε ότι θα υπήρχαν προβλήματα τις πρωϊνές ώρες. Στο μεταξύ, “κόντρα” ξέσπασε χθες μεταξύ Δ. Βόλου και Δευτεροβάθμιας αναφορικά με το ποιος έπρεπε πρώτος να ενημερώσει για την απόφαση περί κλειστών σχολείων. Σήμερα θα επανεξεταστεί η κατάσταση για την αυριανή λειτουργία των σχολείων. Παρατείνεται από το Δ. Βόλου η ισχύς των μέτρων προστασίας για τους άστεγους. Προβλήματα στην υδροδότηση πολλών κατοικιών και υπηρεσιών, λόγω των παγωμένων σωλήνων. Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα με τις σωληνώσεις που είχαν παρουσιαστεί στο Νοσοκομείο Βόλου. Κανονικά θα ανοίξει σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, αλλά απ΄τις 10π.μ.
Προσπάθεια προμήθειας νέας ποσότητας αλατιού στο Δ. Βόλου, καθώς το αλάτι που υπήρχε, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας, τελείωσε.
Αρκετοί συμπολίτες κατέληξαν στο Νοσοκομείο, λόγω πτώσεων από τον παγετό με στραμπουλήγματα και χτυπήματα στο σώμα και μόνο σε μία περίπτωση χρειάστηκε το άτομο να χειρουργηθεί και να νοσηλευτεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.