Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Υπαπαντής του Χριστού στο Βένετο

Φωτό αρχείου

Τη μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Χριστού τιμά η Εκκλησία μας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου. Την ημέρα αυτή πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Βένετο του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Όπως ανακοινώνει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, την παραμονή της εορτής, Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ., θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αιδεσιμότατου τοπικού Ιερέα π. Άγγελου Χειμάρα.
Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με αρτοκλασία, Θείο Κήρυγμα και περιφορά Εικόνας, προεξάρχοντος του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φλαμουρίου, Πανοσολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Συμεών.
Οι Βενετιώτες, η Δημοτική Αρχή και οι καλεσμένοι που θα παρευρεθούν στη Θεία Λειτουργία, θα μοιραστούν την χαρά και θα λάβουν την ευλογία της Παναγίας.
Ο Ιερός Ναός του Βενέτου χτίστηκε πριν 253 χρόνια, το 1767 και έχει χαρακτηριστεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο.
Διαθέτει μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο λαϊκής τέχνης, που καλύπτει όλη την πρόσοψη του Ιερού. Διαθέτει Ευαγγέλιο χρυσόδετο με διαμαντένιες πέτρες, που αποτελεί Ιερό Κειμήλιο ανεκτίμητης αξίας. Άγιο Δισκοπότηρο, Ιερά Βιβλία, Αγιογραφίες μεγάλης αρχαιολογικής αξίας, πίνακες του 18ου αιώνα και πολλά άλλα Ιερά Σκεύη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.