Πάνω από 57.500 κάτοικοι της Μαγνησίας εμβολιάστηκαν πλήρως για τον κορωνοϊό

Από τον εξωτερικό χώρο του Εμβολιαστικού Κέντρου του Νοσοκομείου Βόλου
Ενώ συνολικά έχουν εμβολιαστεί 138.131 συμπολίτες

Τους 140.000 εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού αγγίζει η Μαγνησία και αφορούν είτε στην πρώτη δόση είτε σε κατοίκους που έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Πλήρως εμβολιασμένοι , σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr., είναι 57567 κάτοικοι, ενώ οι εμβολιασμοί εντείνονται τόσο στη χερσαία Μαγνησία, όσο και στις Σποράδες, στις οποίες τώρα ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί της δεύτερης δόσης.

Σημειώνεται πως στις Σποράδες όσοι επιθυμούσαν να εμβολιαστούν το είχαν δηλώσει κι έτσι είχαν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Αυτό το στάδιο φαίνεται πως ολοκληρώνεται και όσοι κάτοικοι δήλωσαν συμμετοχή στον εμβολιασμό εμβολιάζονται και με τη δεύτερη δόση.

Τα Εμβολιαστικά Κέντρα στα νησιά των Β. Σποράδων θα παραμείνουν ακόμη κι όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός για τη δεύτερη δόση των κατοίκων , καθώς θα μπορούν μέσω της πλατφόρμας να δηλώσουν συμμετοχή στον εμβολιασμό και όχι δεν επιθυμούσαν το κάνουν την πρώτη στιγμή και άλλαξαν γνώμη.

Χθες, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος  , πραγματοποιήθηκαν λίγοι νέοι εμβολιασμοί, καθώς λόγω αργίας τα εμβολιαστικά Κέντρα δεν λειτούργησαν. Συνολικά έγιναν 32 νέοι εμβολιασμοί για την πρώτη δόση.

Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά την πορεία του εμβολιασμού,  στη χερσαία Μαγνησία από τις 8 Ιανουαρίου έως και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 124.090 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 74.424 αφορούν στην πρώτη δόση των εμβολίων και οι 50.817  στη δεύτερη δόση.

Στις Σποράδες έχουν πραγματοποιηθεί 14.041 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 7.266για την πρώτη δόση και οι 6.840για τη δεύτερη δόση.

Με βάση τα στοιχεία σε χερσαία Μαγνησία και Σποράδες 57657  συμπολίτες έχουν πλήρη κάλυψη από τον ιό, καθώς έχουν πραγματοποιήσει και τις δυο δόσεις του εμβολίου,  ενώ οι υπόλοιποι ξεκινούν να «χτίζουν» την ανοσία τους, την οποία και θα ολοκληρώσουν με τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Στα Εμβολιαστικά Κέντρα της Μαγνησίας εντάσσεται αυτό του Νοσοκομείου Βόλου, το Κέντρο Υγείας Βόλου κι έπειτα στον νομό υπάρχουν τα Εμβολιαστικά Κέντρα του ΚΥ Αργαλαστής, Ζαγοράς, Βελεστίνου και Αλμυρού, αλλά και τα Κέντρα Υγείας των νησιών και το ΚΥ Βόλου.

Από τις 6 Ιουνίου πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και την Κυριακή.

Να σημειωθεί πως η επίσημη εμβολιαστική πλατφόρμα ενημερώνεται καθημερινά στις 9 το βράδυ, για τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει σε όλα τα Εμβολιαστικά Κέντρα ανά την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ημέρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.