Πάνω από 6.350 οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις

Φωτό αρχείου
Εμπορικών κινδύνων και κατοικίας στη Μαγνησία

Περάσαμε τους δύο μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που Σεπτεμβρίου που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες Daniel και Elias στο Ν. Μαγνησίας, οι πληγές παραμένουν ακόμα ανοιχτές για πολλές από τις περιοχές που δέχτηκαν τη σφοδρότητα των στοιχείων της φύσης και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, στην έρευνά της για την πρώτη εκτίμηση από τις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία, κατέγραψε τις ζημιές (σε πλήθος και σε ποσό) των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων, που είχαν αναγγελθεί στις Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις, εξ’ αιτίας των συγκεκριμένων φαινομένων.
Πέρα από αυτά τα ενδιαφέροντα και πολύ χρήσιμα στοιχεία, η έρευνα της Ε.Α.Ε.Ε. συγκέντρωσε πληροφορίες για το πλήθος των συνολικά ασφαλισμένων κινδύνων και των συνολικών ασφαλισμένων κεφαλαίων, είτε επηρεάστηκαν είτε όχι από το συγκεκριμένο φαινόμενο, στις ανωτέρω πληγείσες γεωγραφικές περιοχές.
Τα ασφαλιστικά συμβόλαια για εμπορικούς κινδύνους στο Ν. Μαγνησίας είναι 2.387 και τα ασφαλιστικά συμβόλαια κατοικίας 3.969.
Σε παλιότερη εκτίμηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας αναφερόταν ότι στο Ν. Μαγνησίας επλήγησαν 66 βιομηχανίες που θα λάβουν αποζημίωση 31.620.124 € και 577 καταστήματα, που θα λάβουν 20.713.885 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.