Πάνω από έναν τόνο χασίς βρήκαν λιμενικοί σε σπηλιά νησίδας στην Αλόννησο

Φωτο αρχείου
Συνέχεια της επιχείρησης για ναρκέμπορους στις Σποράδες

Εκατόν τρία κιβώτια, με περισσότερο από έναν τόνο χασίς, εντόπισαν εκπαιδευμένοι σκύλοι και βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος σε σπηλιά στη νησίδα Πιπέρι, ανοιχτά της Αλοννήσου. Τα ναρκωτικά, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν συσκευασμένα, ενώ έγιναν και συλλήψεις.

Τα κιβώτια με τα ναρκωτικά έφτασαν με πλωτό σκάφος του Λιμενικού στο εμπορικό λιμάνι του Βόλου, ενώ εκτιμάται ότι πρόκειται για χασίς, καθώς δεν ανοίχτηκαν ακόμη οι συσκευασίες. Η σημερινή επιχείρηση του Λιμενικού ήταν σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη εβδομάδα αφορά την εξάρθρωση κυκλώματος εμπόρων ναρκωτικών που με ταχύπλοα σκάφη μεταφέρουν ναρκωτικά από την Τουρκία στην Αλβανία. Την περασμένη Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, το Λιμενικό είχε ακινητοποιήσει το ένας σκάφος και αναζητούσε το δεύτερο, στο οποίο επέβαιναν Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών.

Στη μεγάλη επιχείρηση έλαβαν μέρος δυνάμεις του λιμενικού από ξηράς πλωτά και εναέρια μέσα, με τη συμμετοχή και βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Η επιχείρηση συντονίζεται από το Αρχηγείο του Λ.Σ. και είναι συνέχεια της εξάρθρωσης κυκλώματος εμπόρων ναρκωτικών που με ταχύπλοα σκάφη μεταφέρουν ναρκωτικά από την Τουρκία στην Αλβανία. Την περασμένη Τετάρτη το Λιμενικό είχε ακινητοποιήσει το ένας σκάφος αι αναζητούσε το δεύτερο, στο οποίο επέβαιναν Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών.

Επίσημη ενημέρωση αναμένεται τις επόμενες ώρες από το Λιμενικό Σώμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.