Πανθεσσαλική κινητοποίηση των μουσικών

Σήμερα στη Λάρισα, με τη συμμετοχή συναδέλφων τους και της Μαγνησίας

Στο δρόμο κατεβαίνουν σήμερα Τετάρτη 26 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Λαμπρούλη, στο Φρούριο της Λάρισας οι μουσικοί της Θεσσαλίας, μεταξύ αυτών και της Μαγνησίας, οι οποίοι θα κάνουν συγκέντρωση και πορεία ως την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, μετά από την ακύρωση όλων των πανηγυριών, τη μη πραγματοποίηση ουσιαστικά συναυλιών και άλλων θερινών εκδηλώσεων, η κυβέρνηση σχεδόν στη μισή επικράτεια έκλεινε αρχικά στις 12 το βράδυ τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ένα μέτρο το οποίο πήρε παράταση σε αρκετές περιοχές. Πρόκειται για άλλη μια κίνηση που πρακτικά παίρνει από τα χέρια του πεινασμένου τη μπουκιά που του έδωσαν.
«Αυτή η δύσκολη κατάσταση έχει σαν τελευταίο τροχό εμάς τους εργαζόμενους μουσικούς. Όσες επιχειρήσεις προσέλαβαν συναδέλφους αυτό το διάστημα, ακυρώνουν τη δουλειά ή ρίχνουν τα μεροκάματα στο μισό μετά τις αλλαγές στο ωράριο», επισημαίνουν τα Σωματεία Μουσικών της Θεσσαλίας.
Οι μουσικοί ζητούν από την κυβέρνηση που έχει ακέραια την ευθύνη να τους αναγνωρίσει ως πληττόμενο κλάδο και να δώσει άμεσα λύση στα ζητήματα που προκύπτουν για την επιβίωσή τους.
«Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ζει στη φτώχεια και την ανέχεια. Με τα ελλιπή κριτήρια που τέθηκαν για όλους τους εργαζόμενους μέσα στην πανδημία, έμεινε μεγάλο κομμάτι και του δικού μας κλάδου χωρίς επιδότηση, ταυτόχρονα άλλοι χάνουν τα ελάχιστα μεροκάματα που με δυσκολία κατάφεραν να κλείσουν για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Αναρωτήθηκε κάποιος αρμόδιος πως ζούμε από τον Μάιο μέχρι σήμερα; Από τον Ιούνη και μετά αυτό που κυριαρχεί είναι μονάχα η αβεβαιότητα», επισημαίνουν οι μουσικοί που καταλήγουν ότι έχουν πληγεί πολύ νωρίτερα από την 1η Μαρτίου 2020 και ο μόνος δρόμος που τους απομένει είναι η κλιμάκωση της διεκδίκησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.