Παπανάτσιου: Ο αγώνας απέναντι στο φασισμό παραμένει επίκαιρος

Από την γενέτειρά της τον Αλμυρό, όπου παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κα Κ. Παπανάτσιου στέλνει το παρακάτω μήνυμα:

28Η Οκτωβρίου 1940. Ημέρα – σύμβολο έναρξης ενός μακρόχρονου αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό. Μια ιστορική περίοδος που αναβλύζει τη δύναμη και την ικανότητα των Ελλήνων να αντιστέκονται και να νικούν, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, όταν έχουν ως όπλα τους την ελευθερία, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.
Ο μύθος του αήττητου άξονα που κυριαρχούσε στην Ευρώπη, κουρελιάστηκε από τις ιαχές του Ελληνικού λαού, για ελευθερία!

Η μάχη τότε πολλαπλή και σύνθετη. Ενάντια στη Γερμανική ναζιστική και την Ιταλική φασιστική μπότα, αλλά και ενάντια στους εγχώριους εφιάλτες, στους ντόπιους συνεργάτες των ναζί, σε όσους φόρεσαν τη κουκούλα του προδότη.
Η ιστορική μνήμη δε διαγράφεται. Παραμένει – ως συλλογικό κεκτημένο – για να θυμίζει και να διδάσκει τις γενιές. Είναι η ίδια μνήμη και οι ίδιες πανανθρώπινες αξίες πάνω στις οποίες ο Ελληνικός λαός σήκωσε ξανά, στη σύγχρονη εποχή, ένα τεράστιο αντιφασιστικό τοίχος, απέναντι στους Χρυσαυγίτες τιμητές των ναζί.

Η μάχη όμως παραμένει πολλαπλή. Η αντίσταση στο φασισμό δε σταματά με τη καταδίκη της Χρυσής αυγής. Συνεχίζεται μέσα από τον αγώνα εναντίωσης σε κάθε μορφή φασισμού, σε κάθε μορφή υποτίμησης των εγκλημάτων του ή εξίσωσης των υποστηρικτών του με όσους πάλεψαν για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία.

Όσο ο φασισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία επιχειρούν να εμφανιστούν με άλλο μανδύα και σε άλλα κόμματα, ο αγώνας για μια κοινωνία δημοκρατίας, ισότητας και αλληλεγγύης παραμένει πάντα επίκαιρος.

Δε θα επιτρέψουμε στο σκοτάδι να νικήσει το φως. Οι καταδικασμένοι εγκληματίες Χρυσαυγίτες ανήκουν στη φυλακή, όπως όρισε η Δικαιοσύνη. Οι εκφραστές της «σοβαρής Χρυσής Αυγής», ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως ορίζουν οι αξίες και οι αγώνες του Ελληνικού λαού. Ενός λαού που απέναντι στο φασισμό θα βροντοφωνάζει πάντα «ΟΧΙ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.