Παραδόθηκε στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια η γέφυρα του Ξηριά στον Αλμυρό

Είχε υποστεί ζημιές στις πλημμύρες του περσινού Σεπτέμβρη

Σήμερα και  εντός χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινωθεί, από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας – Σποράδων, παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νεότερη γέφυρα στον χείμαρρο «Ξηριά» Αλμυρού, που είχε υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου 2023, όπως και η όμορη παλαιότερη γέφυρα με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Αλμυρού – Πτελεού- παραλίας μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για έργο που αφορά επεμβάσεις στην γέφυρα και συνιστούν προσωρινή αποκατάσταση.  Το έργο εκτελέστηκε σύμφωνα με τα Τεχνικά Δελτία που εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Μαγνησίας – Β. Σποράδων.

Με τη γέφυρα και την αποκατάστασή της επιλύεται οριστικά το πρόβλημα της επικοινωνίας των Τοπικών Κοινοτήτων που εξυπηρετούνται από την οδό με τον Δήμο Αλμυρού με αντίστοιχη ελάφρυνση σε χρόνο και χρήμα των χρηστών της οδού, κατοίκων και επιχειρήσεων, οι οποίοι χρειάζονταν να διανύσουν μεγάλη απόσταση μέσω παρακαμπτήριων οδών για να εξυπηρετηθούν.

Η οριστική αποκατάσταση των γεφυρών και του οδικού δικτύου στο συγκεκριμένο σημείο θα γίνει από το Υπουργείο Υποδομών σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης και το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο έχει ανακοινωθεί από αυτή.

Στην τελετή παράδοσης του έργου βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης κ. Κουρέτας, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Φώτης Λαμπρινίδης, ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρήστος Μπουκώρος και ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.