Παραμένει στο επίπεδο 2 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας η Μαγνησία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με διαφοροποιήσεις λειτουργεί από την Παρασκευή ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη νόσο Covid-19, έπειτα από την επικαιροποίησή του.

Ειδικότερα, από σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς εντάσσεται στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου), ενώ στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) εντάσσονται πλέον οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών. Όσον αφορά τα Γιάννενα, παραμένουν προς το παρόν στο επίπεδο 3, ωστόσο η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί αύριο, Σάββατο. Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης παραμένει στο επίπεδο 4. Η Μαγνησία παραμένει στο επίπεδο 2 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.
Πλέον για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ισχύουν, μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ενώ από τις 24 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:30 πμ μέχρι τις 5:00 το πρωί.

Από το πρωί σταδιακά διάφορες περιοχές της χώρας αλλάζουν επίπεδο στον χάρτη. Για παράδειγμα, το Ηράκλειο και η Σάμος, από το επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης), είναι τώρα στο επίπεδο 2 (επιτήρησης).

Δείτε τον νέο χάρτη με τα έως τώρα νέα δεδομένα:
Υπενθυμίζεται ότι ο χάρτης επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.