Παράπονα για τους δρόμους της Ζαγοράς-«Οι αγρότες κάθε μήνα είναι στο συνεργείο» (φωτογραφίες)

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς με ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο για βροχή παραπόνων από μέλη του Αγροτικού Συλλόγου για τους κατεστραμμένους αγροτικούς δρόμους. Όπως τονίζεται « Ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του ανατολικού Πηλίου είναι οι διαλυμένοι αγροτικοί δρόμοι, πρόβλημα το οποίο ανέδειξε επανειλημμένα ο Αγροτικός Σύλλογος το προηγούμενο διάστημα.
Από όσα μας μεταφέρουν συχνά οι αγρότες της Ζαγοράς, τα αμάξια κάθε μήνα είναι στο συνεργείο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναγκάζονται να βάλουν το χέρι ακόμη πιο βαθιά στην τσέπη, καθώς οι ζημιές αυτές έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη τεράστιο κόστος παραγωγής. Και σα να μην έφτανε η δυσκολία της ίδιας της φύσης της αγροτικής δουλειάς, η κούραση που προσθέτει η μετάβαση στο χωράφι σε ένα δρόμο που ακόμη και τα άλογα δυσκολεύονται να περπατήσουν, οι αγρότες της περιοχής με δική τους εθελοντική εργασία αλλά και υλικά με δικά τους έξοδα, κάνουν επιδιορθώσεις στους αγροτικούς δρόμους προσπαθώντας να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προανήγγειλε προχθές προϋπολογισμό 6 εκατ ευρώ για αγροτικούς δρόμους για τους Δήμους του Νομού Μαγνησίας αλλά βέβαια ο Δήμος μας ήταν εκτός.
Επίσης σοκ προκαλεί δήλωση αντιδημάρχου του Δήμου μας σε τοπική εφημερίδα, ότι οι δρόμοι καταστράφηκαν από την τελευταία βροχόπτωση! Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο για την αγροτική οδοποιία παρά μόνο κάθε άνοιξη ένα μηχάνημα “γρατσουνάει πέτρες”. Φυσικά αυτό δεν βελτιώνει ούτε στο ελάχιστο τους αγροτικούς δρόμους οι οποίοι δεν χρειάζονταν καμία βροχή για να φτάσουν σε αυτή την κατάσταση.
Πολλοί αγρότες έχουν ήδη ξεκινήσει την συγκομιδή των μήλων και δυσκολεύονται να πάνε στα χωράφια τους. Να επιδιορθωθούν ΑΜΕΣΑ οι αγροτικοί δρόμοι που είναι σε μαύρα χάλια.
Δυστυχώς το “μια εικόνα χίλιες λέξεις” δεν ισχύει για τις παρακάτω φωτογραφίες, διότι οποιοσδήποτε βλέποντάς τις δεν μπορεί να συλληφθεί πόσο δύσκολο είναι να πάει κανείς οδηγώντας (με 4×4 γιατί ένα συμβατικό αυτοκίνητο δεν μπορεί να βγει εκτός χωριού) στο χωράφι του, πόσο μάλλον κουβαλώντας φορτίο τώρα στην περίοδο της συγκομιδής…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.