Παράταση αιτήσεων έως την Κυριακή για πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

Παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 23:59, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στην Α ́ φάση της νέας δράσης της ΔΥΠΑ για την αναβάθμιση δεξιοτήτων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.
Έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου είχαν υποβληθεί 74.000 αιτήσεις, σε σύνολο 80.000 προσφερόμενων θέσεων, με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να ενημερώνει πως υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προχωρήσουν στην σχετική αίτηση.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά
• Εγγεγραμμένους στο Μητρώο Ανέργων της @ΔΥΠΑ – Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) με ενεργή κάρτα ανεργίας ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
• Άνω των 18 ετών
•Απόφοιτους τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει επιτυχώς Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και θα αποκτήσει πιστοποιητικό γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα που ανέρχεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, άρα για πρόγραμμα 200 ωρών ανέρχεται στα 1.000 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2421006366 & 2410684752.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.