Παράταση συμβάσεων ζητά ο Δ. Νοτίου Πηλίου

Στον τομέα της καθαριότητας για την εξυπηρέτηση των επειγουσών αναγκών

Παράταση συμβάσεων 19 εργαζομένων ΙΔΟΧ, που απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας για την εξυπηρέτηση των επειγουσών αναγκών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του covid19, ζητά ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με έγγραφο προς το υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως αναφέρει, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αποτελείται από πέντε Δημοτικές Ενότητες και εκτείνεται σε μια έκταση 370 τ. χιλ. με ανάγλυφο ορεινό, πεδινό και νησιωτικό, γεγονός που καθιστά το έργο της καθαριότητας εξαιρετικά δυσχερές. Είναι τουριστικός Δήμος και δέχεται τουρισμό όλο το χρόνο και κυρίως την θερινή περίοδο κατά την οποία ο πληθυσμός του υπερδιπλασιάζεται.
«Δεδομένου ότι η πανδημία, πέραν της έντασης αυτής, εξακολουθεί να υφίσταται και το μόνιμο προσωπικό του Δήμου μας δεν επαρκεί ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας, σας εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες λόγω της επικείμενης λήξης των συμβάσεων των εν λόγω εργαζόμενων την 31η Μαΐου 2022. Είναι απαραίτητο και αναγκαίο να δοθεί παράταση στις εν λόγω συμβάσεις μέχρι τη συμπλήρωση των 24 μηνών, δεδομένου του γεγονότος ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας είναι υποστελεχωμένη και οι όποιες ενέργειες για πρόσληψη νέου προσωπικού ΙΔΟΧ θα καθυστερήσουν σημαντικά, με αποτέλεσμα να γίνει πλημμελή καθαριότητα το διάστημα αυτό που συμπίπτει με τους πρώτους μήνες θερινού τουρισμού, αναφέρεται στην επιστολή, που καταλήγει ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι έχουν πλέον αποκτήσει αξιοσημείωτη εμπειρία η οποία κρίνεται απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών προς όφελος της υγείας των πολιτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.