Παράταση των οχτάμηνων συμβάσεων ή μονιμοποίηση

Ζητά για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, από την Έφη Αχτσιόγλου, η Δωροθέα Κολυνδρίνη

Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου, απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ζητώντας, την παράταση των οχτάμηνων συμβάσεων των εργαζομένων που εργάζονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, ή ακόμη καλύτερα, όπως αναφέρει στην επιστολή της, να γίνουν μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αναλυτικά η επιστολή:
«Αρχικά θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι πάγια θέση μας, είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄ Βαθμού και η στελέχωσή τους με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό σε συγκεκριμένες θέσεις που το απαιτούν. Άποψή μας οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις δεν λύνουν, παρά μόνο πρόσκαιρα το μόνιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι όλης της χώρας, με την έλλειψη προσωπικού.
Παρά ταύτα οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οχτώ μηνών που απασχολούνται αυτή τη στιγμή στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, έχουν επιλύσει αρκετά προβλήματα, στελεχώνοντας καίριες θέσεις των Υπηρεσιών μας, που όλες στο σύνολό τους, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν στην Περιφερειακή μας Ενότητα πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Υπηρεσιών όπου εργάζονται, καθώς καλούνται να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν. Οι ανάγκες των Υπηρεσιών μας δεν εστιάζονται σε πέντε ή οχτώ μήνες.
Επομένως κρίνεται απαραίτητο οι εργαζόμενοι με οχτάμηνες συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας, να παραταθούν ή ακόμη καλύτερα να γίνουν μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ζητούμε να δείτε με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω θέμα, μιας και αφορά στο σύνολο των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, αλλά και χιλιάδες συμβασιούχους που αγωνιούν για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το πέρας του οχταμήνου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.