Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας: Χωρίς μέτρα ξεκίνησε το κυνήγι στο Ν. Πήλιο

Το γεγονός ότι η κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε, αλλά στο Δήμο Νοτίου Πηλίου δεν ίσχυσαν τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, ούτε της θήρας, καταγγέλλει το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποκοιλότητας, που τονίζει ότι με την θηροφυλακή σε αναστολή, με Δασαρχείο και Αστυνομία να μην υπάρχουν σε κοντινή απόσταση κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τους κυνηγούς και είναι απαράδεκτο να επιτρέπεται το κυνήγι τους ξανά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις 26 Δεκεμβρίου, πρώτη ημέρα που δικαιούνται νόμιμα οι κυνηγοί να μετακινηθούν ελεύθερα αλλά με περιορισμούς για να ασκήσουν την θήρα. Κάποιοι από αυτούς τους περιορισμούς είναι λόγω του κορωνοϊού και πρέπει να φοράνε μάσκες, να είναι μέχρι 2 άτομα και να μην συγκεντρώνονται πουθενά, ενώ ταυτόχρονα ισχύουν και οι νόμοι και οι κανόνες για την άσκηση της θήρας όπως ότι όταν δεν χρησιμοποιούνται τα όπλα πρέπει να μπαίνουν σε θήκες και όχι να είναι εκτεθειμένα, να μην κυνηγάνε εντός οικισμών ή κοντά σε σπίτια, κλπ.

«Ενώ είναι πρώτη ημέρα, όλη την ημέρα ακούγονται πυροβολισμοί ακόμα και εντός οικισμών ενώ στην πραγματικότητα δεν εφαρμόζεται ούτε ένα μέτρο για την άσκηση της θήρας και ούτε ένα μέτρο για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ειδικά που στην επαρχία τα πράγματα είναι πιο δύσκολα διότι δεν υπάρχουν κοντινές αποστάσεις για κέντρα υγείας αλλά ούτε και για υπηρεσίες να επέμβουν. Αφού σε μερικά σημεία της επαρχίας Αστυνομία ή και Δασαρχείο υπερβαίνουν τα 50 χλμ. και μέχρι να επέμβουν οι κυνηγοί μπορούν να έχουν φύγει από το σημείο που κυνηγούσαν», τονίζει το παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας.

Με την θηροφυλακή σε αναστολή, με Δασαρχείο και Αστυνομία να μην υπάρχουν σε κοντινή απόσταση κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τους κυνηγούς και είναι απαράδεκτο να επιτρέπεται το κυνήγι τους ξανά.
Οι φωτογραφίες (26 Δεκεμβρίου) το αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι κυνηγοί να ακολουθήσουν τους νόμους για την άσκηση της θήρας ή για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καταλήγει η καταγγελία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.