ΔΕΠΑ

Καινοτομούν στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας… Η πρώτη παρέλαση για τη θεραπευτική σχέση με τα ζώα και τη φύση του Πηλίου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα.

Με ένα κλαδί ελιάς στα χέρια, δεκάδες κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου Νηλείας στο Πήλιο θα συμμετάσχουν σε μια πρωτόγνωρη παρέλαση ανθρωπιάς. Θα ‘διαδηλώσουν’ για να προβάλλουν το πόσο θεραπευτική είναι η σχέση μας με τα ζώα, τα οικόσιτα και τα άγρια!

Μαζί τους σε αυτή την παρέλαση που θα ξεκινήσει το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα λίγα άλογα, προβατάκια και προφανώς δεκάδες σκυλιά. Θα διασχίσουν όλο το χωριό κατά μήκος με αφετηρία την Παλαιοβίγλα (στροφή προς Νεφέλη-Σιδηρουργείο) μέχρι το Θέατρο Αλώνι.

Κατά τη διάρκεια της θα γίνονται ανοικτές συζητήσεις για τις αντιθέσεις συναισθημάτων που προκαλεί η σχέση μας με τα ζώα: αγάπη και μίσος, φόβος και γοητεία, τρυφερότητα κι αποστροφή. Έμφαση ωστόσο θα δοθεί στη θεραπευτική επιρροή που έχει η επικοινωνία και η καθημερινή επαφή με τα ζώα και τη φύση του Πηλίου σε μια σειρά από παθήσεις, όπως ο καρκίνος, ο αυτισμός, η κατάθλιψη.

Οργανωτές είναι απλοί άνθρωποι, κτηνοτρόφοι, εστιάτορες, ξενοδόχοι, καλλιτέχνες. Συντονίζονται από τον καρκινοπαθή δημοσιογράφο Λάζαρο Χατζηνάκο, που ολοκλήρωσε 100 μέρες εργοθεραπείας στο Νότιο Πήλιο.