Παρεμβάσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Για την οδική ασφάλεια στο Νότιο Πήλιο

Υπογράφεται το επόμενο διάστημα από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (Ασφαλτικά Περιοχής Δήμου Νοτίου Πηλίου)». Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.
«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, υλοποιούμε το επόμενο διάστημα ένα νέο έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο Νότιο Πήλιο, μετά τη θεομηνία του Απριλίου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει ένα από τα πιο ασφαλή και σύγχρονα οδικά δίκτυα στη χώρα και δε σταματά να σχεδιάζει και να υλοποιεί νέα έργα με ενσυναίσθηση, ικανοποιώντας τις επιθυμίες και τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Παρεμβάσεις
Με το έργο πρόκειται να αποκατασταθούν βλάβες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι οποίες προκλήθηκαν από τις ακραίες βροχοπτώσεις του Απριλίου 2020, στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες κυρίως στο οδόστρωμα, στα πρανή, στα τοιχία αντιστήριξης και στις τάφρους αποχέτευσης ομβρίων. Προκλήθηκαν εκτεταμένες καθιζήσεις σε τμήματα των οδών – καταπτώσεις πρανών, κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και επιδείνωση σε πολύ μεγάλο βαθμό μικρών βλαβών στο οδόστρωμα καθώς επίσης βλάβες στον εξοπλισμό των οδών όπως στηθαία και στύλοι επισήμανσης οριογραμμών. Για την αποκατάσταση, προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:
-Κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης από σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25 και επεκτάσεις υπαρχόντων τοίχων αντιστήριξης για την αντιστήριξη των πρανών ανάντι και κατάντι της οδού, αποκατάσταση φρεατίων καθώς και διαμορφώσεις των εισόδων και εξόδων των τεχνικών από σκυρόδεμα, και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου σε θέσεις που θα υποδείξει η υπηρεσία.
-Κατασκευή νέων φρεατίων συλλογής επιφανειακών υδάτων
-Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης με συρματοκιβώτια
-Κατασκευή πασσαλοσυστοιχιών με ενιαίο κεφαλόδεσμο για σταθεροποίηση των κατολισθήσεων
-Αποκατάσταση των ερεισμάτων και της υπόβασης – βάσης του οδοστρώματος όπου απαιτείται όπως και αντιστοίχως των ασφαλτικών στρώσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.