Παρέμβαση Δημ. Νασίκα για αντισεισμικές κατοικίες

Παρέμβαση στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Σταθάκη, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου για τις αντισεισμικές κατοικίες τύπου Παρασκευόπουλου, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου.
Όπως αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε, «στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες Αντισεισμικών κατοικιών τύπου Παρασκευόπουλου (που κτίστηκαν μετά τον μεγάλο σεισμό της 8-3-1957, με επίκεντρο το Βελεστίνο, μεγέθους 6,8 ρίχτερ), στις περιπτώσεις μεταβιβάσεων ακινήτων- αγοραπωλησιών, δωρεών, γονικών παροχών κ.λπ., λόγω της απαίτησης σχετικής βεβαίωσης σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 4 του Ν. 4014/2011 και του Ν. 4178/2013 που ακολούθησε.
Η ανωτέρω διαδικασία νομιμοποίησης, ρύθμισης κ.λπ., μεταφράζεται σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο κόστος για τους ιδιοκτήτες των κατοικιών αυτού του τύπου, προκειμένου να τις νομιμοποιήσουν, από τη στιγμή που η ίδια τότε κυβέρνηση, δανειοδότησε και επέβλεψε μέσω των μηχανικών του Στρατού, αυτές τις αντισεισμικές κατοικίες.
Σας παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να λυθεί το παραπάνω σοβαρό πρόβλημα και να αποκατασταθεί η αδικία για τους ιδιοκτήτες των κατοικιών τύπου Παρασκευόπουλου, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.